Те, що мало хто знає: Про користь грибів

Гриби приносять велику користь, а ще - захищають від старіння.

Фото: Oksana Skytalinska/Фейсбук

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук розповіла, чим корисні гриби. Патріоти України пропонують увазі читачів пост лікаря-дієтолога.

ГРИБИ-ЛІКИ.
Про користь грибів і чому їх потрібно їсти.
.
Ви ніколи не задумувалися, як в природі все надзвичайно геніально влаштовано, щоб людина в різні пори року, була здоровою та вижила?
.
Наприклад, сезонні овочі, фрукти, ягоди, горіхи, гриби -- все в свій час дає плоди, компонентів яких організм потребує саме в цей час року.
.
Сьогодні мова про #гриби, про їхню користь.
Почитавши інтернет, може скластися враження, що гриби -- це лише клітковина, і рослинняй білок, який вкрай погано засвоюється і толку з грибів мало.
.
Але це не так.
.
Гриби корисні для імунної системи.
Гриби цінні для імунної системи, особливо -- для тих, хто страждає на різні види алергій.
Так, це не зовсім добре, коли імунна система реагує на пилок або пилюку, але це також означає, що з таким же завзяттям імунна система накидатиметься і на різні види пухлин.
.
Гриби містять унікальні речовини -- #міконутрієнти, які природнім чином зміцнюють наш імунітет, сприяючи виробленню антитіл.
.
Був проведений цікавий експеримент: дві групи людей харчувалися однаково, лише люди з однієї групи ще додатково з'їдали чашку варених шампіньйонів.
Вже через тиждень в них на 50% збільшився рівень імуноглобулінів IgA, а потім тримався ще тиждень.
.
Гриби мають протизапальні властивості. Особливо вони виражені в лісових грибах, але навіть звичайні шампіньйони також мають ці властивості, тому гриби бажано вживати регулярно, хоча б раз в тиждень.
.
Захищають від старіння та хвороб
А ще гриби мистять надзвичайно цінну амінокислоту, яка називається ерготіонеїном. Коли ми їмо гриби, #ерготіонеїн переноситься спеціальними білками до тих місць в організмі, які найбільше потерпають від оксидантного стресу -- кришталика ока, кісткового мозку, захищаючи їх від руйнування.
.
Вчені навіть вважають ерготіонеїн #цитопротектором, тобто речовиною, яка захищає клітини.
.
Мезанізм дії ерготіонеїну -- захист #ДНК мітохондрій -- найдрібніших утворень в клітині, які виробляють енергію та вільні радикали і страшенно чутливі до ушкоджень (забруднення, тривалий стрес, інтоксикація і тд).
.
На відміну від всіх антиоксидантів, ерготіонеїн може проникати через мембрану мітохондрій.
.
А ще гриби корисні для профілактики атеросклерозу, жирового гепатозу (ожиріння печінки) і ожирінні взагалі.
.
Ерготіонеїн є в різних грибах і що важливо, стійкий до нагрівання, на відміну від іншої токсичної речовини, яка при варінні грибів руйнується -- агаритину (а при сушінні - не руйнується, тому попередньо треба сушені гриби замочити та проварити, а потім
.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...