Втерти носа Кремлю: Китай починає будівництво величезної орбітальної станції

Буде здійснено 11 місій по збірці нової орбітальної станції.

У період з 2021 по 2023 рік Китай планує здійснити 11 місій по збірці нової орбітальної станції. Про це повідомив Чжоу Цзяньпін - генеральний конструктор пілотованої програми Піднебесної, передають Патріоти України.

На початку 2021 р Китай планує вивести на навколоземну орбіту 20-тонний базовий блок «Тяньхе» ( «Гармонія небес»). У наступні два роки він прийме 10 місій: чотири пілотованих, чотири з постачання екіпажу і ще два пуски, в яких до нього будуть пристиковані два додаткових лабораторних модулі.

Після завершення збирання, маса станції складе 66 тонн. Вона буде розташовуватися на орбіті заввишки 340 - 450 км і нахилом 43 °, і розрахована на постійне перебування трьох тейконавтів. Разом зі станцією в космос буде запущений автономний модуль-телескоп «Сюньтянь». За словами китайських фахівців, він буде мати таку ж роздільну здатність, що і Hubble, але при цьому мати в 300 разів більшим полем зору. При необхідності «Сюньтянь» зможе зближуватися і стикуватися із станцією для обслуговування і заміни наукових приладів.

Не виключено, що в наступні роки орбітальний форпост Піднебесної може бути розширено. Керівництво китайської програми розглядає можливість в майбутньому пристикувати до нього запасні модулі. Загальний термін експлуатації комплексу повинен скласти як мінімум 10 років.

Новий відбір космонавтів у липні

Третя партія космонавтів буде відібрана в липні, заявив космонавт Ван Япінг 24 травня

Китайське видання публікує наступний матеріал (перекладено за допомогою Гугл Перекладача):

Ван Япін — жінка-космонавт Китаю, підполковник ВПС КНР.

Тепер 4-річна дочка запитала її дитячим голосом: "Мамо, коли ти знову підеш у космос, чи зможеш ти допомогти мені та дітям вибрати зірку та повернешся?"

Слова дочки невинні і сповнені туги по космосу. І знову відправитися в космос - це саме те, що очікує космонавт Ван Япін.

5 травня цього року, після успішного першого польоту ракети-носія "Довгий березень", розпочалася місія "третього кроку" китайського пілотованого космічного польоту.

За планом, космічна станція Китаю буде завершена близько 2022 року. Тим часом планується запустити чотири космічні апарати Шеньчжоу, також відбудеться ротація екіпажу космонавтів.

"Є лише два штати для космонавтів. Вони літають і готові до польоту". Протягом минулого року всі космонавти, включаючи Ванга Япін, готувалися до місій космічних станцій. Ван Япін зазначила, що особливо з початку спалаху епідемії коронарної пневмонії Новел всі космонавти пройшли навчання в ізоляції.

"Для космонавтів місії космічної станції є абсолютно новими: зміст таких місій, як космічні експерименти, позакласні операції по установці та технічному обслуговуванню - абсолютно нові, а платформа літака - абсолютно нова ...", - сподіваючись сказала Ван Япін.

20 червня 2013 року Ван Япін яскраво пояснила та особисто продемонструвала таємниці космосу більш ніж 60 мільйонам викладачів та студентів по всій країні в Tiangong № 1, що знаходиться на відстані понад 300 кілометрів від землі.

Тяньгун-1 - перший в Китаї космічний човен, який відправлявся в космос. Ван Япін, яка працювала і прожив на Тяньгон-1 протягом 12 днів, сказала: "Китайська космічна станція - це національна космічна лабораторія, розроблена і розроблена нашою країною незалежно. Вона більша і зручніша, ніж Тяньгун-1. Я дуже хочу відчувати її функції у всіх аспектах. . "

Ван Япін - з другої партії космонавтів у Китаї та перша жінка-космонавт у Китаї. Цей рік є її десятим роком як космонавта, і відбудеться новий відбір товаришів по команді - відбір третьої партії космонавтів у Китаї завершиться до середини року.

"Я з нетерпінням чекаю приєднання до нових товаришів по команді", - сказав Ван Япінг, - "Зміст підготовки космонавтів завжди коригується відповідно до змін у польотній місії. Я буду брати досвід польотів та навчання, так як перша партія космонавтів прийняла нас тоді. Вчитиму їх і допоможу їм швидше рости».


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...