Відкрито таємницю усмішки Джоконди: Розгадка в рідкісному вмінні Леонардо да Вінчі

Історики мистецтва вже давно обговорюють загадкову посмішку Мони Лізи.

Швейцарські вчені прийшли до висновку, що Леонардо да Вінчі мав особливий зір, завдяки якому він міг бачити світ ніби в сповільненій зйомці та зміг зобразити посмішку Джоконди. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

Вчені з Базельського університету проаналізували малюнки да Вінчі і прийшли до висновку, що італійський майстер володів особливим зором.

Так званий "надшвидкий погляд" дозволяє його власникам запам'ятати дрібні рухи та скороминущі вирази - таким зором володіють найуспішніші тенісисти та бейсболісти.

Історики мистецтва вже давно обговорюють особливості зору да Вінчі. В ході нового дослідження професор Девід Талер з Базеля зосередився на серії замальовок бабки (стрекози) в русі.

Леонардо да Вінчі у своїх замальовках показав, що, коли передні крила бабки піднімаються, задні опускаються. Цей рух відбувається дуже швидко.

Той факт, що передні і задні крила бабки рухаються таким чином, було підтверджено лише через чотири століття після смерті Леонардо - завдяки появі сповільненої зйомки.

Вчені прийшли до висновку, що майстер міг бачити від 50 до 100 "кадрів" на секунду, тоді як у середньої людини цей показник становить 20-40.

У зв'язку з цим припустили, що загадкова посмішка Мони Лізи вийшла саме завдяки цій особливості зору да Вінчі. За словами дослідників, Леонардо вловив швидкоплинний момент "розпаду" посмішки та зобразив його на картині.

Поки невідомо, чи є "надшвидкий погляд" генетичним даром або його можна натренувати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...