В якій області України найдорожчий борщ

Мова йде про ціни на продукти "борщового набору" в різних регіонах країни.

Найдорожчими українськими регіонами за вартістю борщу стали Закарпатська та Харківська області, а також Київ – на приготування страви доведеться витратити 109,1 грн, 105,1 грн і 105,7 грн відповідно, інформують Патріоти України.

Про це 11 квітня написав гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook, виходячи з цін на продукти.

За його словами, експерти Асоціації підрахували вартість таких інгредієнтів: 600 г свинини, по 500 г картоплі і буряка, 300 г капусти, по 200 г моркви, цибулі та сметани, трьох столових ложок томатної пасти, чотирьох літрів питної води, а також лаврового листа, солі і перцю.

"Як виявилося, на початок березня 2019 року найдорожче зварити борщ в Закарпатській області. Там він обходиться в 109,1 грн. А найдешевший буде в Тернопільській області – 91,8 грн. Різниця у вартості становить 17 грн, або 19%" , – зазначив Дорошенко.

По кожному продукту найдорожчими і найдешевшими регіонами стали:

  • Свинина (600 г): найдорожчий регіон – Закарпатська область (майже 74,3 грн), найдешевший – Тернопільська область (59,7 грн).
  • Буряк (500 г): найдорожчі регіони – Волинська область і Київ (7,1 грн), найдешевші – Запорізька і Полтавська області (5,8 грн).
  • Картопля (500 г): найдорожчий регіон – Донецька область (6,1 грн), найдешевші – Волинська і Рівненська області (4,1 грн).
  • Капуста (300 г): найдорожчі регіони – Закарпатська та Волинська області (4,7 грн), найдешевший – Запорізька область (3,4 грн).
  • Морква (200 г): найдорожчі регіони – Донецька, Закарпатська і Чернівецька області (2,8 грн), найдешевші – Дніпропетровська та Полтавська області (2 грн).
  • Цибуля (200 г): найдорожчі регіони – Донецька, Кіровоградська, Луганська, Рівненська, Тернопільська, Херсонська і Чернівецька області (4,2 грн), найдешевші – Львівська та Хмельницька області (3,8 грн).
  • Сметана (200 г): найдорожчий регіон – Херсонська область (12,8 грн), найдешевші – Рівненська і Тернопільська області (10,4 грн).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...