Українські розробники придумали сонячну станцію у вигляді куба, яка встановлюється за день

Зібрати станцію можна самостійно, дотримуючись інструкції, або за допомогою електрика.

Українська компанія «Карбон КНС», що займається будівництвом промислових сонячних електростанцій, розробила невелику домашню СЕС в формі куба – Cuber. На відміну від класичних СЕС, її установка не вимагає підготовчих робіт і зміцнення даху, розповідає AIN, передають Патріоти України.

Чим особлива Cuber

Cuber є компактною сонячну електростанцію габаритами 2*2 метра. Поставляється в зібраному вигляді, але, за словами розробників, на те, щоб зібрати конструкцію, підключити і почати користуватися – піде всього один день.


Зібрати станцію можна самостійно, дотримуючись інструкції, або за допомогою електрика.

«Головне наше завдання – зробити енергетичну незалежність доступною. Ми хочемо, щоб купити сонячну електростанцію було так само просто, як холодильник або пральну машинку. Ви купуєте, запрошуєте електрика і за кілька годин маєте робочу техніку», – зазначає керівник проєкту Юлія Полякова.

Яка вартість?

Cuber коштує $ 3000 (81 000 грн), номінальна потужність – 3 кВт * год. За словами розробників, цього вистачить на те, щоб на 70% забезпечити електроенергією середньостатистичний за розмірами приватний будинок, укомплектований всією необхідною технікою.

Як відзначають в «Карбон КНС», Cuber розрахована тільки на власні потреби – вона не підходить для того, щоб заробляти на «зелений тариф».

Нагадаємо, новим домашнім сонячним електростанціям, які розміщуються на землі, законодавчо заборонено отримувати «зелений» тариф. Продавати електроенергію населенню мають право лише СЕС, розміщені на дахах будівель або фасадних конструкціях, або наземні СЕС, встановлені до 1 січня 2020 року.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...