"Україна стала найбільшим провалом Путіна", - представник Держдепу США

Заступник помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Крістофер Робінсон чітко охарактеризував як Кремль помилився з агресією щодо України.

Pаступник помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Крістофер РобінсонПро це заявив в інтерв’ю австрійській газеті Wiener Zeitung заступник помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Крістофер Робінсон, інформують Патріоти України.

"Без імплементації Мінських домовленостей покращення відносин не буде. Україна стала найбільшим провалом Путіна. Якщо в його планах було перешкодити тому, щоб Україна вийшла на прозахідну орбіту, то своєю агресією проти Києва він добився зворотного – Київ взяв чіткий прозахідний курс, Україна прийняла рішення на користь Європи та проти Росії", - заявив американський дипломат, відповідаючи на питання, яку роль відіграє Україна у відносинах між США та Росією.

Він додав, що найкращий спосіб перекреслити цілі Росії в Україні – "це спільно сприяти тому, що Україна йшла до економічного та політичного успіху".

Стаття "Довгий список провалів Путіна" / wienerzeitung

Представник Держдепартаменту США додав, що загалом на сьогодні список провалів Путіну "дуже довгий". Серед них, зокрема, й "невдала спроба путчу в Чорногорії, безрезультативна спроба підірвати переговори між Північною Македонією та Грецією".

На переконання Робінсона, президент РФ виступає "проти нашої системи, проти наших цінностей, проти європейської архітектури колективних систем співпраці".

Окремо в інтерв’ю американський дипломат прокоментував і будівництво Росією газопроводу "Північний потік-2", який, за його словами, збільшить залежність Європи від російських енергоресурсів та уповільнить перехід Європи на альтернативну енергетику.

"Збільшення залежності від Європи від російського постачання енергії не є хорошою ідеєю. Росія не є надійним партнером. Крім того, "Північний потік -2" уповільнить рух Європи в напрямку альтернативної енергії. Коротко кажучи: "Північний потік" – не в європейських інтересах, цей проект слід розглядати не через економічну призму, а з геополітичної перспективи", - переконаний Робінсон.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...