Україна і космос: КБ "Південне" одночасно розробляє чотири типи нових супутників

Також українське КБ планує освоїти виробництво апаратів ДЗЗ (дистанційне зондування землі) нового покоління.

Українська космічна галузь освоїть супутники дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) нового покоління.

Передають Патріоти України з посиланням на UBR.

Після запуску України супутника «Січ-2» вісім років тому, на орбіті не побував жоден космічний апарат українського виробництва. Однак вітчизняних конструкторів це не зупинило. Провідне підприємство Державного космічного агентства (ДКАУ) – КБ «Південне» (м Дніпро) – пообіцяло посилити свої позиції на ринку виробництва космічних апаратів.

Минулі та перспективні українські космічні системи ДЗЗВ даний час КБ «Південне» одночасно веде роботу над 4 супутниками та планує освоїти виробництво апаратів ДЗЗ (дистанційне зондування землі) нового покоління.

Серед тих, над якими працюють зараз — науковий супутник «Мікросат», призначений для досліджень іоносфери з комплексом наукової апаратури «Іоносат-Мікро» в інтересах Національної академії наук України.

У 2015 році підприємство розпочало роботи над апаратом «Січ-2-1», який є модифікацією супутника «Січ-2». Це супутник ДЗЗ, що дозволяє отримувати знімки земної поверхні в панхроматичному і спектральному режимах, роздільною здатністю 8 м.

У 2017 році — над супутниковою платформою Yuzhsat. На її базі створюється мікросупутник Yuzhsat-1 з корисним навантаженням для проведення експерименту «Аерозоль-UA», призначеного для глобального моніторингу фізичних характеристик, просторового і часового розподілу аерозолів в атмосфері Землі. Це дозволить врахувати їх внесок у зміну клімату на планеті.

Yuzhsat-1

З минулого року в КБП опрацьовують технічні можливості забезпечення розгортання на орбіті угруповань наносупутників типу кубсат. Крім того, вперше у своїй історії підприємство вирішило зайнятися виробництвом супутників зв’язку типу «Либідь», який ДКАУ у 2009 році замовила канадська компанія MDA (Macdonald Dettwiler & Associates), та найняла для його виготовлення російську компанію «Інформаційні супутникові системи» (ІДС імені Академіка М.Ф. Решетньова).

За словами генерального директора КБ «Південне» Олександра Дегтярьова, зараз на підприємстві закінчили ескізне проектування і приступили до конструкторської документації супутникової платформи, яка відповідає рівню і розмірами супутника зв’язку «Либідь».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...