У 100 разів вище норми: Нітратні кавуни визвали неабияку реакцію українців (фото)

У мережі розгорілася суперечка.

Президент хокейного клубу "Кривбас" Олександр Шевченко поскаржився, що на Столичному ринку продають кавуни, в яких зашкалює вміст нітратів. Відповідне фото результатів виміру він опублікував на своїй сторінці в Facebook 6 липня, повідомляють Патріоти України.

На знімку видно, що нітратомір показує "надмірний" вміст нітратів – 570 мг на кг за норми в 60.

"Сьогодні заїхав дорогою додому на Столичний ринок і купив два кавуни. З появою дітей вдома з'явився нітратомір. Результат ви бачите на фото. На будь-якому ринку, наскільки я розумію, має бути лабораторія і різне лайно продаватися там не повинно? Чи повинно? Чи 1000 грн і можна радіоактивними ягодами торгувати? Тепер головне – там стоїть фура, в якій залишилося відсотків 10 кавунів. Все інше ви вже їсте або з'їли. Загалом таким лайном ми годуємо своїх дітей і себе травимо. Дивно, що коронавірус взагалі прижився в нашій популяції", – написав Шевченко.

При цьому деякі користувачі наголосили, що нітратоміри є "марними".

"Цей прилад – найбільш марна річ, яку можна купити за гроші", – зазначив Валерій Ільченко.

На запитання автора фото про те, що в двох кавунах показники нітратоміра різні, йому відповіли, що це може бути обумовлено різною щільністю продуктів.

У підсумку Шевченко вирішив, що віддасть покупку на аналіз в лабораторію.

Деякі користувачі навіть не здивувалися таким показникам у ранньому кавуні і порадили не купувати їх раніше серпня: "Ранній кавун завжди на нітратах. Кавуни визрівають у нормальних умовах в середині-наприкінці серпня", "Кавуни раніше серпня купувати не можна".


Facebook Олександра Шевченка

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...