"Это "полная ерунда": Ідею міністра Дубілета про проведення електронних виборів розгромила соціолог

Ініціатива проведення електронного перепису українців – цілковита нісенітниця, заявила соціологиня.
Бекешкіна: Це нічого не дастьЕлектронний перепис населення не можна вважати соціологічним дослідженням, сказала в коментарі виданню "ГОРДОН" соціологиня Ірина Бекешкіна, передають Патріоти України.
Соціологиня Ірина Бекешкіна в коментарі виданню "ГОРДОН" назвала "нісенітницею" ініціативу проведення у 2019 році електронного перепису українців, про який повідомив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет.
За словами міністра, разом із фахівцями з математики та соціології посадовці розробили алгоритм проведення електронного перепису, щоб здобути інформацію, скільки людей у яких населених пунктах живе, а також про їхні стать і вік.
"1. Збираємо анонімну інформацію в мобільних операторів про кількість користувачів і їхнє розташування. 2. Збираємо дані з реєстрів про дітей (рацси) і пенсіонерів (Пенсійний фонд). Адже ці групи мають менше проникнення мобільних. 3. Проводимо "калібрувальні" соціологічні опитування. Уточнюємо, скільки сім-карток припадає в середньому на одного українця в різних групах. 4. Вставляємо ці дані в математичну модель", – розповів Дубілет.
"Проведення перепису раз на 10 років – радше рекомендація, а не зобов'язання. У цьому питанні потрібно використовувати методики, за якими проводили переписи в інших країнах. Ініціатива проведення електронного перепису українців – цілковита нісенітниця. Це навіть соціологічним дослідженням назвати не можна. Візьмемо, наприклад, тих самих мобільних операторів. Як вони фіксують місце вашого проживання? А про всі наші реєстри, за якими хочуть зіставляти дані, я навіть не знаю, що і сказати. Ви можете бути прописані в селі, а жити в місті. І що далі? Напевно, можна порахувати тих, хто зареєструється за допомогою інтернету, але це однаково не забезпечить потрібного охоплення й у підсумку нічого не дасть", – підкреслила Бекешкіна.
Єдиний перепис населення незалежної України провели у грудні 2001 року. Згідно з його результатами, у країні налічували 48,457 млн жителів. Новий перепис спочатку планували провести у 2012 році, але його переносили тричі: на 2013-й, 2016-й і 2020 рік.
У липні 2018 року Кабінет Міністрів України доручив Державній службі статистики провести у грудні 2019 року пробний перепис населення.
За даними Держстату, до початку 2019 року в Україні мешкало 42,14 млн осіб.
14 вересня 2019 року прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Кабмін планує цього року провести частковий перепис населення, він буде електронним.
8 жовтня стало відомо, що для перепису населення планують виділити 3,43 млрд грн.
Пробний перепис населення мали намір провести в Києві.
Джерело: Гордон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...