Тель-Авів запустить електробуси по спеціальній електродорозі з бездротовою зарядкою (фото)

Розробники побудували систему, яка заряджає електротранспорт під час руху.
Фото: Tel Aviv-Yafo Municipality

Проект розробив муніципалітет Тель-Авів-Яффо разом з компаніями ElectReon і Dan Bus Company. За словами авторів, програма фінансується як з приватних, так і з державних джерел, пише telavivpress, повідомляють Патріоти України.

Розробники побудували систему, яка заряджає електротранспорт під час руху. Вона складається з набору мідних котушок, які знаходяться під асфальтом.

«Енергія передається від електромережі до дорожньої інфраструктури і заряджає машини», - повідомила ElectReon.

При цьому в транспорті, на підлозі, встановили приймачі для передачі енергії безпосередньо до акумулятора під час руху.

В якості тестового ділянки автори проекту вибрали дорогу протяжністю близько двох кілометрів від залізничної станції «Тель-Авів - Університет» до зупинки «Клатцкін». Після реконструкції у вересні 2020 року фрагмент маршруту в 600 метрів оснастили котушками, зробивши дорогу електричної.

«У найближчі тижні пройдуть пробні запуски, і тільки потім електробуси почнуть курсувати регулярно», - розповіли в муніципалітеті.

Dan Bus Company збирається проводити випробування і перевірку якості електродороги, після чого - якщо тести виявляться успішними - пустить автобуси по постійному маршруту. Влада, в свою чергу, розглянуть можливість побудувати більше інноваційних доріг в місті.

Проект став частиною муніципальної політики, спрямованої на популяризацію електромобілів і зниження рівня забруднення повітря. В рамках програми влада також планує розмістити зарядні станції для електромобілів і пустити по майбутнім електродорогам вантажний транспорт і персональні авто.

На думку місцевої влади, розробка допоможе поліпшити якість повітря в місті і зробить Ізраїль лідером в сфері електротранспорту. «Будівництво електричної дороги для зарядки громадського транспорту зробить Тель-Авів-Яффо першим містом в світі, який почне широко використовувати бездротову зарядку автобусів», - відзначили в офіційній заяві.

Крім того, нещодавно ElectReon оголосила про завершення перших випробувань електричної дорожньої системи в Бейт-Янае в Ізраїлі. Також компанія займається двома схожими проектами в Німеччині і Швеції. Перша дорога повинна з'явитися вже на початку наступного року і з'єднати навчальний центр енергетичної компанії EnBW в німецькому Карлсруе з місцевою системою громадського транспорту, а друга простягнеться від міста Вісбю до аеропорту.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...