Смерть і скандал: Однорічне немовля померло у Кременчуку, батьки вимагають розібратися із "смертельним" свавіллям

Деталі трагедії, яка потягла за собою життя однорічного хлопчика.

Батьки померлої в лікарні Кременчука однорічної дитини заявили про подачу позову проти лікарів і оформили заяву в поліцію про вбивство. Про це повідомляє "Кременчуцька газета", передають Патріоти України.

27 квітня 2019 роки батьки Микити, якому виповнилося лише 1 рік 3 місяці, привезли хлопчика до дитячої міської лікарні. За їх словами, зробили вони це відразу, як побачили, що їх син погано себе почуває (почалася блювота). Та вже наступного дня Микитка помер. Батьки впевнені, що їхній син помер через бездіяльність лікарів.

Адже напередодні Великодня у хлопчика у приймальному відділенні взяли аналізи і встановили попередній діагноз - кишковий розлад. Як розповідають батьки, через святковий день за ним спостерігала лише медсестра, яка не реагувала на те, що стан дитини стрімко погіршувався. За її словами, лікаря на чергуванні не було через вихідний. Медсестра поставила дитині три крапельниці, але хлопчикові ставало тільки гірше. Мати терпіла добу, а далі схопила сина на руки і побігла до реанімації. Про це розповідалося також у сюжеті кореспондентки ТСН Олени Шворак.

«Лікар до нас виходить з реанімації і запитує, як ми могли дитину довели до такого стану. Сказав, що у дитини набряк легенів і головного мозку», - розповіла мати дитини Оксана Колцун.
«Перший раз серце у нього зупинилося о восьмій. Вони поставили його на апарат штучної вентиляції легень, намагалися серце запустити. Після десятої нам повідомили про смерть», - каже батько Олексій Колцун.

Що спричинило захворювання і чому так раптового погіршився стан Микити - у лікарні ще не знають. Медики запевняють, що діяли за протоколом, а що пішло не так стане зрозуміло лише після проведення медекспертизи.

«Дитина постійно була під наглядом, спостерігали дитину лікарі приймального відділення, але стан погіршувався», - пояснив заступник головного лікаря Кременчуцької дитячої лікарні Костянтин Добрик.

Батьки Микити впевнені, що їхній син помер через медичну помилку і збираються відстоювати свою правду у суді. Правоохоронці вже порушили справу за статтею вбивство, але ймовірно її перекваліфікують на неналежне виконання службових обов‘язків працівниками медичного закладу.

Власне розслідування трагедії проводять і медики лікарні. Його результати стануть відомі не раніше, ніж за півтора місяці, коли з'являться результати усіх експертиз.

А тим часом, батьки Микити надіслали до редакції листа. В ньому вони прохають допомогти розібратися із «смертельним» свавіллям у Кременчуцькій дитячій лікарні.

«Мы родители погибшего в стенах больницы малыша Никитки (1годик и 3 месяца), Алексей и Оксана. Убедительно просим Вас помочь разобраться с происходящим «смертельным» беспределом в нашей детской больнице.
Мы привезли своего малыша в больницу в десять вечера 27-го апреля (у ребенка была рвота). Дежурный врач поставил предварительный диагноз – гастроэнтероколит, после чего ребенка определили в инфекционное отделение. Здесь-то и началось самое страшное... Капельницы без присмотра врачей, от которых состояние ребенка ухудшалось на глазах, и на все наши замечания медсестры говорили: «Мы врачи - нам виднее». И это «ВИДНЕЕ» вылилось в то, что моя жена не дозвавшись врачей, схватила ребенка, у которого началось судорожное состояние, и бежала через 3 отделения в реанимацию, где нам сообщили что у ребенка обширный отек головного мозга и легких которые были вызваны, со слов врача реаниматолога, обильными, интенсивными капельницами и не проверенными антибиотиками.
В реанимации за жизнь ребенка боролись 6 часов, после которых со словами «так бывает» сообщили о смерти нашего малыша.
Что стало причиной смерти невинного дитя - эксперименты, праздник или халатность?! Жизнь нашего Никитки они уже забрали... Только наказав виновных, есть шанс избежать подобных потерь!», - написали батьки.

"Встановлено, що 27 квітня цього року, після того як хлопчикові 2018 народження стало погано вдома, його батьки відвезли в Кременчуцьку міську дитячу лікарню. Лікар поставив попередній діагноз "гастроентероколіт" і направив до інфекційного відділення. Під час лікування дитині не ставало краще , а вже 29 квітня хлопчик помер. Згідно лікарському свідченням про смерть, причиною смерті хлопчика стала токсична енцефалопатія", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...