Сюрпризи для киян і гостей міста на День Києва: "Океан Ельзи", вітрильна регата і фестивалі

У Київській міськдержадміністрації розповіли, що святкування розтягнеться на кілька днів.
День Києва традиційно в Україні святкують в останні вихідні дні травня. День свята не завжди збігається з попереднім роком, але завжди припадає на останню неділю травня. Коли будуть святкувати День Києва у 2019 році – розповідають Патріоти України з посиланням на ЗМІ.
Кияни та гості міста зможуть відвідати виставку «Почесні громадяни міста Києва», з 17 травня по 2 червня проходить перед будівлею Київради.
З 23 по 29 травня в Міжнародному парку, Національному музеї архітектури і побуту в селі Пирогово і в Жовтневому палаці пройде міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик».
24 травня юних шахістів - переможців IV Кубка київського міського голови «Кришталева тура» в Колонному залі Київради чекає церемонія нагородження.
А ввечері того ж дня на літній естраді Міського саду ( «черепашка») всі бажаючі зможуть зануритися в світ музики у виконанні JAZZ KOLO (вул. Михайла Грушевського, 5). Початок о 18:00.
24-26 травня в парку «Місто спорту» пройде Міжнародний турнір з міні-футболу «Кубок мера Києва 2019» (Долобецький острів).
25 травня в 9 ранку на Київському річковому вокзалі (причал № 6 біля церкви Святого Миколая) стартує вітрильна регата . А з 12:00 до 18:00 на літній естраді Міського саду пройде фестиваль національних культур .
Завершить суботній вечір святковий концерт за участю DZIDZIO на Контрактовій площі ( 19: 00-22: 00 ).
25 травня з 17:00 до 18:45, а 26 травня з 17:00 до 19:45 на Контрактовій площі пройде «Київський бал» .
25 і 26 травня в сквері імені Івана Франка відбудеться фестиваль «Країна Франкіана» .
З 25 травня по 2 червня відкриє двері 48-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» (Поштова площа, кінотеатри Києва, Колонний зал Київради).
Безпосередньо в неділю, в День Києва , в центрі столиці з 8:00 до 15:00 пройде 27-й спортивно-благодійний «Пробіг під каштанами» .
Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва «Пісня над Дніпром» імені Анатолія Авдієвського відбудеться на Співочому полі , а міжнародний турнір з кікбоксингу - на естраді Хрещатого парку , біля арки Дружби народів з 9:00 до 21:00.
Фінал чемпіонату Києва по сімейному спорту можна буде побачити на Хрещатику (від вул. Прорізної до вул. Архітектора Городецького) з 13:00 до 19:00.
Подією святкування стане концерт французького композитора Дідьє Маруані та групи Space під назвою «Космічна симфонія» на Контрактовій площі столиці, який відбудеться 26 травня ввечері. Родзинкою концерту буде живий супровід симфонічного оркестру і хору Національної оперети України. На глядачів чекає велике сучасне лазерне шоу, яскраві відео- і спецефекти. Група Space виконає як старі хіти, так і нові твори.
Найбільш грандіозним заходом свят стане великий відкритий рок-концерт групи «Океан Ельзи» на ВДНГ «Океан не мовчить» . Він розпочнеться 26 травня о 19:00.
Під час святкування Дня Києва, 25 і 26 травня, в столиці частково буде обмежено рух транспорту , повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації. Заплановано обмеження руху:
25 і 26 травня під час фестивалю «Країна Франкіана» на площі Івана Франка до перехрестя з вулицею Ольгинської та до перехрестя з вулицею Станіславського;
25 травня з 5:30 до 17:30 під час міжнародних змагань з велосипедного спорту RACE HORIZON PARK на маршруті: площа Перемоги - проспект Перемоги - розворот біля станції «Шулявська» - проспект Перемоги - площа Перемоги.

Також заплановано перекриття руху :

25 травня з 5:30 до 17:30 під час міжнародних змагань з велосипедного спорту RACE HORIZON PARK за маршрутом: вулиця Хрещатик - бульвар Шевченка;
26 травня з 9:30 до 16:00 у час міжнародних змагань з велосипедного спорту RACE HORIZON PARK на маршруті: вулиця Миколи Грінченка - вулиця Кіровоградська - проспект Валерія Лобановського - вулиця Андрія Головка - вулиця Солом'янська - вулиця Протасов Яр - вулиця Миколи Грінченка (старт -фініш біля будинку № 28 на вулиці Солом'янській);

26 травня з 8:00 до 15:00 під час 27-го спортивно-благодійного «Пробігу під каштанами» за маршрутом: майдан Незалежності - вулиця Хрещатик - вулиця Велика Васильківська - площа Льва Толстого - вулиця Велика Васильківська - вулиця Фізкультури - площа у НСК «Олімпійський» - вулиця Еспланадна - вулиця Басейна - вулиця Хрещатик - майдан Незалежності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...