"Одержимість відьмами": Розкрито "таємницю екстрасенсів" Гіммлера

Секретна картотека відьом Гіммлера і дивна зондеркоманда рейхсфюрера СС. Відьми, вважав Гіммлер, були частиною німецького духу, на якому ґрунтувалися СС

"У Генріха Гіммлера було кілька дивацтв. Однією з них була одержимість відьмами. Так, співробітники керівника СС роками збирали інформацію про передбачувані відьом, складаючи спеціальну картотеку. Гіммлер слідував двом ідеологічним цілям: німецькому культу і ненависті до євреїв", - пише німецький журнал Focus, передають Патріоти України.

"Коли в 1935 році, через два роки після того, як до влади прийшов Гітлер, Генріх Гіммлер зміцнив свій вплив, він нарешті зміг активніше зайнятися речами, до яких він вже давно відчував особистий інтерес", - розповідає журналіст Армін Фурер.

Зокрема, інтерес для Гіммлера представляли відьми, що вважали дивним навіть провідні нацисти, в тому числі і Адольф Гітлер.

"В спалення відьом в Середньовіччі і на початку Нового часу він бачив не менше, ніж змова проти уявної" старогерманского культури ". Адже відьми, вважав Гіммлер, були частиною німецького духу, на якому ґрунтувалися СС".

"У переслідуванні і спалення відьом він звинувачував організацію і групу населення, з якими він мав намір жорстко боротися: це були католицька церква і євреї", - пише видання.

"При цьому, - зазначає автор статті, - звинувачення в тому, що євреї були якимось чином пов'язані з переслідуванням відьом, з історичної точки зору, просто абсурдно. Також і католицька церква винна в них лише частково. В середні віки і на початку нового часу відьом переслідували частіше за все тому, що їхні кати слідували своїм власним цілям. Дуже часто йшлося про особисте суперечці або грошовому суперництві ".

"За допомогою злочинів по відношенню до жінок, скоєних в минулому, Гіммлер хотів обгрунтувати свої власні злочини в сьогоденні. (...) До того ж Гіммлера зачепила історія, яку охоче розповідав йому його двоюрідний брат Вільгельм Август Патина. Патина, обер-штурмбанфюрер СС і настоятель Мюнхенській придворної церкви, розповідав, що "відьма" була навіть у власній родині Гіммлера. Втім, ця сімейна сага ніколи не була доведена ".

"Під час досліджень з історії переслідування відьом, які він ініціював, було виявлено ім'я якоїсь Маргарет Гімблер. У 1629 році її спалили як відьму в Мергентхайм. Але чи дійсно вона була родичкою сім'ї Гіммлер, з'ясувати було неможливо".

Влітку 1935 року рейхсфюрер СС нарешті зміг почати свій проект з вивчення переслідування відьом. "Під керівництвом штурмбанфюрера СС Роберта Левіна, молодого, щойно отримав вчений ступінь історика, він зібрав команду з 14 співробітників. Левін, чиїм завданням тепер був пошук доказів провини євреїв в переслідуванні відьом, не бачив проблеми в тому, що незадовго до цього він писав докторську дисертацію у професора-єврея (...) ", - зазначає видання.

Співробітники шифрувалися під студентів, тому що Гіммлер побоювався глузувань з боку Гітлера, Герінга та інших провідних нацистських функціонерів. Тому проект отримав кодову назву "Зондеркоманда Х.", де "Х", по-німецьки "H", означало "Hexe", відьма.

14 працівників вивчали матеріали понад 260 архівів і бібліотек, переглядаючи всі можливі документи і книги. Кожен раз, коли вони знаходили інформацію про жінку, яку спалили як відьму, вони становили про неї картку, в якій заповнювали 37 пунктів. "Вони включали особисті дані, такі як ім'я та адреса жертви, а також інформацію про арешт, процесі, визнання провини і, нарешті, вироку і страти. Висловлювання" свідків "там не вказувалися. Це не дивно, адже якщо б вони фіксувалися, стало б ясно, що євреї і католицька церква зовсім не відігравали провідну роль в переслідуванні відьом. Це, звичайно, було б не в інтересах Гіммлера ", - йдеться в статті.

"Таким чином, до початку 1944 року було сформовано" картотека відьом ", яка включала в себе 3621 папку і 33846 карток. (...) У січні 1944 року робота" зондеркоманди Х "була зупинена через війну. В останні тижні перед капітуляцією Німеччини картотека відьом разом з іншими документами Головного управління імперської безпеки була відправлена в замок громади Шлірзе недалеко від Познані ".

"Тут вона була виявлена під час захоплення Червоною армією в лютому 1945 року. Для загарбників дивна картотека довгий час була загадкою. Вона на десятиліття зникла в архіві Познанського воєводства і була виявлена німецьким істориком, який займався темою переслідування відьом, лише в 1980-х роках".

"Для сьогоднішньої науки ця картотека корисна лише частково, так як вона складена з помилками і не містить важливих даних про мотиви переслідувань. (...) Однак вона є перш за все доказом того, якими маячними ідеями був одержимий один з скверни злочинців Третього рейху" , - пише Focus.

Стаття у журналі Focus / скріншот

Довідка:
Ге́нріх (Гайнріх) Луїтпольд Гі́ммлер (нім. Heinrich Luitpold Himmler) – 7 жовтня 1900, Мюнхен – 23 травня 1945 – німецький військовий та політичний діяч часів Третього Рейху, Райхсфюрер СС, один з найголовніших та найвпливовіших лідерів нацистської Німеччини, сподвижник А. Гітлера.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...