Ніжні й запашні: Як приготувати корисні мариновані огірки

Цей рецепт дуже сподобається тим, хто не любить солоні, гострі, оцтові заготовки. Можна сказати, що ці огірочки виходять дієтичними.

Вийдеш на ділянку - і очі розбігаються від достатку. Прямо підеш - огірочків нарвеш, направо підеш - приправ набереш, наліво підеш - квітами помилуєшся. А потім повертаєшся додому і починаєш експериментувати. І так потім взимку приємно насолоджуватися різноманітними смаками і вгадувати правильні нотки. Цього року сезон огірочків тільки починається, і першою травичкою для них стала материнка. Також в баночки потрапляють естрагон, чебрець, котовник і інші трави.

Отже, Патріоти України пропонують спосіб як замаринувати запашні мариновані огірочки, знайдений на просторах інтернету.

Складові

  • огірки
  • парасольки кропу
  • Листя вишні і чорної смородини
  • гілочки материнки
  • часник

Для заливки

На 1 баночку 0,5 л
  • Вода - 200-250 мл
  • Сіль - не повна ч. Ложка
  • Цукор - 0,5 ч. Ложки
  • Лимонна кислота - 1,5 г

Приготування

Огірочки миємо і вимочуємо в холодній воді протягом 6 годин. Зелень ретельно промиваємо і даємо стекти воді. Часник очищаємо від плівок і споліскуємо. На дно стерилізованих банок викладаємо велику частину зелені і часник, встановлюємо огірочки. Зверху кладемо кілька листочків смородини і вишні. Заливаємо окропом.


Заливаємо завжди так: налити води на 3 пальці, збовтати банку, щоб вона прогрілася і не тріснула. Потім доливаю до верху, прикрити вимитими з содою і прокип'яченому 3 хвилини кришками і залишаю хвилин на 15.

Потім зливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння. В баночки всипаємо сіль, цукор, лимонну кислоту.

Заливаємо окропом. При цьому баночку крутимо навколо своєї осі, щоб вигнати бульбашки повітря. Закатуємо кришками і струшуємо, щоб розсіл рівномірно розійшовся. Банки перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження. Потім відправляємо в підвал.

Цей рецепт дуже сподобається тим, хто не любить солоні, гострі, оцтові заготовки. Можна сказати, що ці огірочки виходять кориснішими, навіть дієтичними.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...