Неймовірно велично: Гімн України і українська класика на монастирських дзвонах - карильйоні (відео)

"Сама дзвіниця добудовується, і в планах розширювати репертуар", - говорить архімандрит.

Скріншот з відео

Свято-Феодосіївський чоловічий монастир у Києві грає твори української класики і державний гімн на дзвонах. Сама дзвіниця добудовується, і в планах розширювати репертуар, розповів Радіо Свобода намісник Свято-Феодосіївського чоловічого монастиря архімандрит Макарій, інформують Патріоти України.

«Зараз ми виграємо такі мелодії, як «Грає море зелене», «Ой, у лузі червона калина», граємо кожної 12-ї години, зранку, в обід і ввечері грає гімн України та «Реве та стогне Дніпр широкий», а на зустріч патріарха Філарета маємо «Благовіст» – коли грає багато дзвонів».

Історія дзвіниці в монастирі почалася з Майдану, коли активісти зверталися до церковних установ, щоб ті били в дзвони. На той час у монастирі бити не було у що. Проте, знайшлися меценати, і згодом було вилито 12 перших дзвонів.

«12 дзвонів гарно грали, але знову ж таки, прийшов пан Олександр і каже: «А як зробити так, щоб грали дзвони, як в Михайлівському Золотоверхому?» Ми знайшли людей, які на цьому розуміються, і вони сказали, що треба робити карильйон. За кілька років уже побудували дзвіницю і тепер маємо 52 дзвони», – розповів отець Макарій.

У найближчих планах – розширювати репертуар.

«Пісні повстанські будуть. Воїни, добровольчі батальйони є героями нашої держави, тож і пісні про них теж буде за честь грати».

27 серпня на храмове свято планується освятити дзвіницю і заграти на карильйоні всі твори.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...