Наодинці з бідою: У Індії застрягли українці, які чекають на пересадки органів. Вже померло двоє діток і один дорослий (фото)

Крик болю, крик душі українців, які приречені роками очікувати на пересадки, які благають МОЗ та МЗС та і всю Україну про допомогу.

Українці, які вже роками очікують на пересадку органів у Індії написали у соцмережі відкритий лист-звертання до МОЗ та МЗС і до всієї України, ба, навіть благання про допомогу, повідомляють Патріоти України. Люди опинилися в моторошній ситуації, коли перекриті всі кордони, коли навколо на всіх білошкірих дивляться в першу чергу як на носіїв коронавірусу, коли немає абсолютно ніякої надії на те, що їх життя буде врятовано. Нижче наводимо звернення словами автора.

Максимальний розголос !!!!

Станом на 1 січня 2020року в клініці MGM Healthcare, міста Ченнай, штат Таміл Наду, республіка Індія перебуває 6 тяжкохворих українців з родичами або супроводжуючими, в очікуванні трансплантації органів (серце, легені), а саме:
Антоненко Олександра 1989 р.н. перебуває в Індії з 03.08.2019 р Легені
Ганзя Сергій 1983 р.н. перебуває в Індії з 19.03.2019 р Легені
Міцевич Андрій 2015 р.н. перебуває в Індії з 05.02.2018 р Серце
Славунік Оксана 1973 р.н. перебуває в Індії з 10.04.2019 р Легені
Синиця Євген 1986 р.н. перебуває в Індії з 07.01.2019 р Легені
Загнітко Альона 2004 р.н.перебуває в Індії з 03.03.2020р.Легені
На наше лікування виділено державні кошти згідно бюджетної програми КПКВК 2301360 "Лікування громадян України за кордоном". Вибір країни та клініки проводило МОЗ України.
Трансплантація органів для українців фактично не проводиться!!!!

Останні дві трансплантації для українців було зроблено:

1) жовтень 2018 рік.
2) лютий 2020 р,пацієнтка Дорошенко Леся, яка очікувала на трансплантацію легенів,була в критичному стані в реанімації і чудом отримала орган,це врятувало її життя.
Троє українців померли,не дочекавшись органу :
Чоловік помер в грудні 2018 року, хлопчик Назар Балик помер 13 червня 2019, пробувши в Індії рік. 27.03.2020 помер 10 річний хлопчик, Дмитро Пальок, який очікував на трансплантацію серця 1,5 роки в Індії. За відсутності органу дитину врятувати не вдалося!!!
26.07.2019 р. Родичами пацієнта Палька Дмитра, який знаходився в очікуванні трансплантації, було зроблене електронне звернення до Президента на сайті офісу Президента, але воно залишилось без належного розгляду і реагування. Бабуся, Дмитра Палька, неодноразово зверталася до міністрів охорони здоров'я України,але нажаль ніхто не реагував!
Також нами пацієнтами неодноразово колективно, та кожен окремо писали листи на прем’єра Гончарука, міністрів Скалецьку,Ємця,також були написані листи на нового прем’єр міністра Шмигаля та нового очільника МОЗ Степанова і все на сьогоднішній день залишається без відповідей та реагування зі сторони посадовців!!!

З кінця 2018 р. правила трансплантації для іноземців змінились, тепер вони можуть отримати орган тільки тоді, коли немає кандидатів серед місцевого населення, але це - не реально, тому що в черзі, приблизно, 5500 індійців. Індійці, які весною - літом 2019 р. поступили в госпіталь , вже проведено трансплантації, але черга поповнюється новими. Були випадки, що орган ішов на утилізацію, але, не іноземному пацієнту. Ця інформація нам відома з місцевої преси.

Зі слів пацієнтів, яким пересадили органи в 2017-2018 рр., нам відомо, що кожного з них по 6-12 разів викликали в госпіталь для встановлення сумісності з можливим донором. У НАШОМУ ВИПАДКУ ЦЯ РОБОТА НЕ ПРОВОДИТЬСЯ, ТОБТО - МОВА ПРО ПІДБІР ДОНОРІВ ДЛЯ НАС НАВІТЬ НЕ ЙДЕ .

В НЕОФІЦІЙНІЙ РОЗМОВІ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ГОСПІТАЛЮ НАМ ПОВІДОМИЛИ , ЩО ГОСПІТАЛЬ НЕ МАЄ ВПЛИВУ НА РОЗПОДІЛ ДОНОРСЬКИХ ОРГАНІВ. ДЛЯ ТОГО ЩОБ УКРАЇНЦЯМ РОБИЛИ ПЕРЕСАДКИ - НЕОБХІДНЕ ПОЛІТИЧНЕ РІШЕННЯ. НА ДАНИЙ МОМЕНТ ПОТРІБНЕ ВТРУЧАННЯ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ ТА ПРЕДСТАВНИКІВ МІНІСТЕРСТВА ЗАКОРДОННИХ СПРАВ, ЩОБ ВИРІШИТИ СИТУАЦІЮ .
У нас не має претензій до самого госпіталю чи до якості лікування і медикаментів. Ми розуміємо, що такого типу операції для українців роблять тільки в Індії, але з кожним днем, шанси для нас зменшуються. Більшість пацієнтів з України у важкому стані і не зможуть ні дочекатись трансплантації, ні повернутись назад.

МОЗ України оплачує лише саму операцію, все інше за рахунок пацієнтів, супровід іншою людиною тяжкохворих, переліт, візи, реєстрацію в Індії (дозвіл на довгострокове перебування), подовження візи, харчування, проживання, комунальні витрати, додаткові обстеження при необхідності в клініці, аналізи, ліки, транспортні витрати, а також самі ліки після трансплантації -все це за рахунок пацієнтів!!!
Ми потребуємо розголосу та допомоги!!!
В нас закінчуються сили та кошти на перебування в Індії!!!!
Ми благаємо всіх небайдужих про допомогу !!!!
Ми вдячні консулу Олександру Громову України в республіці Індії за турботу,підтримку для нас !!
Вдячні спілці українців в Індії за подарунки і матеріальну допомогу !!!
Вдячні також представнику МОЗ Дмитру Ковалю, який був з пацієнтами на постійному зв’язку, та допомагав вирішувати деякі організаційні питання, але на даний момент він звільнився і такої особи від МОЗ з ким можна підтримувати зв'язок ми не маємо.
Але ,нажаль це не вирішує нашої проблеми !!!

Просимо, МОЗ України приїхати та домовитись з відповідними посадовцями уряду Індії про те, щоб прооперувати одного українця в місяць.
12 грудня 2019 року, пані Скалецька, колишній міністр охорони здоров'я обіцяла направити в місто Ченнай українську делегацію і вирішити питання з українськими хворими, але нажаль, це були просто балачки на камеру .
За два роки очікування пацієнтів в Індії, змінилося 4 міністра охорони здоров'я, померло двоє діток і один дорослий. Оскільки українців не оперують, то інших громадян України немає змісту направляти сюди фактично в одну сторону на смерть і витрачати державні кошти !!!
Ми залишені наодинці з своєю бідою в чужій країні !!!
Дуже сподіваємося на ваше розуміння і допомогу в нашій критичній ситуації !!!!
Ми надіємось на Вашу допомогу !!!!

Патріоти України звертаються до всіх небайдужих - не залишити у біді співвітчизників, допомогти, підтримати

Олександра Антоненко та Сергій Гандзя нададуть інформацію - куди можна перерахувати фінансову допомогу для всіх, хто очікує на пересадку та нададуть всю необхідну медичну документацію на підтвердження, що вони дійсно очікують пересадки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...