"Нагнетались страхи": Як економіка України почала розвиватися без Росії, - експерт

Відомий український економіст, президент Центру економічного розвитку зауважив, що не потрібно буквально вірити в гіпотезу, що Україна без Росії не виживе. Наразі ми бачимо підтвердження.

Неодноразово звучала гіпотеза про абсолютну залежність української економіки від Росії, однак вона виявилася повною мірою помилковою. "Этот прогноз не оправдался. И динамичность нашей экономики была доказана", - говорить відомий український економіст, президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер під час чату в Главреді, передають Патріоти України і продовжує:

"Мы достаточно эффективно и быстро заняли множество позиций во всем мире, в том числе и в Евросоюзе. Уже сейчас Евросоюз для Украины – гораздо больший партнер, нежели Россия. Поэтому страхи, которые нагнетались, не оправдались. Особенно если учесть, что наша экономика становится все более рыночной и более динамичной, то я думаю, что в перспективе у нас не возникнет проблем в зависимости от того, развалится ЕС или нет".

За словами Пасхавера, Україна готова торгувати з багатьма країнами світу. Українські виробники в останні роки довели, що їхня продукція є якісною і затребуваною в іноземного споживача.

"Сможет ли Украина добиться процветания без сотрудничества с Россией? Это – нечестный вопрос. Почему вы думаете, что Украина может добиться процветания, взаимодействуя с Россией? Или другой вопрос – можно ли считать, что советская Украина процветала? Нужно просто вспомнить уровень жизни в советской Украине. Если мы посмотрим на факторы, которые указывают на "качество жизни", то мы увидим, что сейчас мы живем не хуже, а лучше, чем при СССР", - акцентував він.

Економіст додав, що зараз українські громадяни за рівнем доступу до різного роду послуг живуть набагато краще і комфортніше, ніж за часів Радянського Союзу. Серед негативних факторів він виділив лише вищу вартість ковбаси, проте експерт не вважає цей продукт мірилом успіху держави.

"Когда сегодня мне говорят о том, что сейчас живется хуже, я всегда уточняю – в каком смысле хуже. Да, колбаса дороже. Но ведь есть тысяча других факторов, которые говорят о качестве жизни. Мне кажется, что мы живем намного более свободно, чем в советские времена, и поэтому качественнее", - підсумував аналітик.


Джерело: Главред
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...