Мигдаль родом з України: На Одещині фермер вирощує шість українських сортів мигдалю

Одеський агроном Володимир Балабан поділився секретом як виростити мигдальний сад.

В Одеській області фермер на площі 26 га вирощує мигдальний сад, де ростуть уже шість сортів мигдалю. Про це пише АгроЮг, передають Патріоти України.

«12 років тому разом з колегами ми посадили мигдаль на території 26 га. Нині там ростуть шість сортів мигдалю. В середньому сад дає залежно від сорту і плода 1−1,5 тонни в ядрі», – розповідає агроном.

За його словами, мигдаль невибаглива культура. У зв’язку з різко мінливими умовами клімату мигдаль отримав ширше поширення. Це вже не лише південь Бессарабії, але вже і Закарпаття, Вінниця.

У саду Володимира Балабана представлені тільки вітчизняні сорти, а ось восени він планує закласти два каліфорнійських сорти мигдалю, які дають 2 т ядра з гектара і вважаються одними з найбільш врожайних.

«Варто вирощувати таку культуру, вона невибаглива: вона посухостійка, жаростійка. За своїми властивостями вона належить до групи сукулентів і прирівнюється щодо жаростійкості до кактусів. Має великі шанси на життя і тривале, довголітнє існування», – додає фермер.

Із третього року мигдаль вступає в плодоношення. Уже з п`ятого року товарне плодоношення в виробничих масштабах. Загалом культура мигдалю дуже легка – трикратного обприскування в середньому за вегетацію вистачає, щоб уникнути від навали хвороб або шкідників.

«У нас не за горами той час, коли ми досягнемо великих висот на ринку вирощування мигдалю. Всі кліматичні умови цьому сприяють», – вважає Балабан.

Джерело: АгроЮг
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...