Мені казали: "В тебе жир росте, а не груди" - українка, яка стала плюс-сайз моделлю (фото)

Українка розповіла, як пройшла шлях від комплексів - до прийняття себе.

"Колись у дитинстві подруга говорила мені: "В тебе жир росте, а не груди". І я переживала через це. А зараз думаю: мабуть, це була заздрість. Рано в мене почало все рости". Колишня економістка у будівельній компанії, а зараз - модель плюс-сайз Тетяна Котьолкіна розповіла BBC News Україна, як пройшла шлях від комплексів - до прийняття себе, повідомляють Патріоти України.

Жінка каже, що почувається прекрасно із вагою 87 кг при зрості 170 см. А колись все було навпаки, навіть, коли вона була на 10 кг легшою.

"Дивіться, дупа пішла"

У моїй родині всі жінки мають пишні форми. І я була такою з самого дитинства.

Коли подруга говорила мені щось про жир, або коли в слід мені казали: "О, дупа пішла", я дуже хвилювалась.

Тетяна Котьолкіна ФОТО З АРХІВУ ТЕТЯНИ КОТЬОЛКІНОЇ

Ніколи не могла зрозуміти, чому люди мають бути одинакові, чому всі прагнуть схуднути?

Я носила короткі спідниці, фарбувала очі синім і зеленим, була яскравою. В школі мене примушували вмиватися, говорили: "а що ж люди скажуть", часом діти знущалися. Це було жорстоко. Але я не зважала. Хоча теж багато разів намагалась схуднути, та нічого не виходило.

Тетяна Котьолкіна

"Моє тіло - моє діло"

Стосунки з чоловіками теж були різні - комусь мої стегна були заширокі і треба було схуднути, когось іще щось не влаштовувало. На цьому стосунки і закінчувались.

І через таке закінчення я дуже переживала.

Думала, що якась я не така, що мої подруги худі, а я - ні, що у них все гаразд, а у мене - ні.

А потім я дізналась, що за кордоном є плюс-сайз моделі. Дивилась на їхні фото і думала, та я ж така, як і вони. Це ніби відкрило мені очі.

Я працювала економістом у будівельній компанії, кожного дня з офісу переглядала фото цих моделей і наважилась змінити своє життя.

Я відкинула всі свої комплекси, що я не така, бо в мене десь жирок висить чи целюліт. Я зрозуміла, що моє тіло - це моє діло. Ми всі - унікальні, такими нас створила природа. Якщо я не можу схуднути і мені комфортно з моєю вагою, то так і має бути.

Мої параметри зараз 114-86-112, але я підтягнута. Постійно займаюсь спортом, ходжу в спортзал, раніше танцювала, займалась на пілоні. Мої форми мені не заважають.

І от коли я себе прийняла, я вийшла заміж. За півтора роки народила двох дітей. Так, моє тіло знову змінилося, але я - щаслива. Маю кохання і двох чудових доньок.

Потім я стала плюс-сайз моделлю, зробила портфоліо, почала працювати з різними брендами одягу, білизни, стала обличчям італійського бренду Elena Miro для жінок з пишними формами, MINOVA, Lykova.look, обличчям для першого Plus Size маркету "Всі.Свої".

Зараз це моя робота, я заробляю цим на життя.

 Image caption Тетяна Котьолкіна стала обличчям креативної ідеї для Лук'янівського ринку

"Не пропагуємо ожиріння"

У вересні в Україні пройде національний відбір, а в листопаді - всесвітній конкурс Miss Top of the World Plus Size, і я - директор українського конкурсу.

Ми з дівчатами не пропагуємо ожиріння. Ми правильно харчуємось, займаємся спортом. Так, ми пишні, ну і що?

Чомусь наші люди не розуміють, що дівчата з пишними формами - це нормально. Ми що, не можемо носити спортивні костюми, обтягуючі легінси чи короткі топи?

Були випадки, коли під час зйомок підходили жінки і прямо в очі говорили: "Чого ви такі жирні?". Я на це відповідала: "А де я товста, де на мені щось висить?".

Так, я - пишна, у мене завжди були такі форми, просто раніше я цим не пишалась, а зараз пишаюсь.

Хто сказав, що люди мають бути худими? От хто це сказав?


Краса з усіх ракурсів

Нещодавно я заснувала соціальний проект "Краса відкриває серця", у якому ми допомагаємо і підтримуємо не лише дівчат з пишними формами, а взагалі всіх жінок, які потребують допомоги і прийняття себе.

На жаль, у нас в суспільстві склались такі стереотипи, що коли дівчата мають якісь фізичні особливості, вони закриваються.

Ми проводимо лекції і майстер-класи, під час яких говоримо, що кожна дівчина є гарною, що це дар - бути собою.

У проекті беруть участь дівчата, які знають, що таке ламати стереотипи. Юля, яка втратила ногу в аварії і має протез, Марія - модель з ВІЛ-позитивним статусом, Стефанія - модель з татуюваннями.

Мета нашого проекту - розбити всі рамки та обмеження щодо стандартів краси, щоб жінки, які мають нестандартні форми або свої особливості, повірили в себе.

Ми зробили фотосесію, щоб показати людям, що краса - вона навколо, вона в очах того, хто дивиться. У липні у Києві у нас буде акція - модний показ і фотосесія. І вони візьмуть у них участь, вони вийдуть на подіум і покажуть, що вони - дуже гарні.

Якщо ти дивишся на людину і бачиш, як у неї горять очі, - це краса, якщо ти бачиш посмішку - це краса. При цьому, неважливо, які у цієї людини форми чи фізичні можливості.

Джерело: ВВС Україна
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...