Коронавірус може з'являтися на шкірі, викликаючи почервоніння, подразнення та висипи

Прояви на шкірі фіксували лікарі з Італії, США, Франції, Іспанії та багатьох інших країн, які постраждали від пандемії коронавірусу.

Колаж від styler

Коронавірус може викликати висип, і такий симптом не рідкісний. Про це розповіли українські лікарі, показавши на фото види запалень шкіри і місця, які найчастіше уражаються.

Прояви на шкірі фіксували лікарі з Італії, США, Франції, Іспанії, Росії та багатьох інших країн, які постраждали від пандемії коронавірусу.

Які види висипу може викликати коронавірус

Кропив'янка - плоскі підняті блідо-рожеві пухирі покривають шкіру, викликаючи свербіж, зовні схожі на опіки від кропиви. Випадки були в Італії, Франції, Фінляндії, США.

Акральная ішемія - виникає на кінцівках через мікротромби, викликані COVID-19. Ішемічні ураження проявляються почервонінням на пальцях, часто вони болючі і сверблять. Зустрічалися в багатьох країнах.

Кореподібний висип - дифузна плямисто-папульозна висипка на тулубі і кінцівках. Була виявлена у пацієнтів з COVID-19 в ряді країн.

Сітчасте ліведо - плямистість шкіри через спазм кровоносних судин, схожа на сітку.

Везикулярна висипка - бульбашки схожі на висип при вітряній віспі.

Петехіальний висип - точкові яскраво-червоні дрібні плями. Такий висип був виявлений у 20% пацієнтів з коронавірусом в Північній Італії.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...