Карантинний бізнес на 3,6 млн гривень: Українці-заробітчани з Польщі платили гроші, щоб потрапити до України

Гроші платили водіям організованих місцевою владою автобусів, які мали б перевозити українців безкоштовно.
Повернення українських заробітчан додому через епідемію COVID-19 ознаменувалося скандалом. На пункті пропуску Корчова-Краковець у Яворівському районі Львівської області українці змушені були платити по 30 злотих (або 200-300 грн), щоб потрапити на український кордон. Гроші платили водіям організованих місцевою владою автобусів, які мали б перевозити українців безкоштовно. Про це йдеться в сюжеті програми Секретні матеріали, передають Патріоти України.
Українці зізналися, щоб потрапити на територію України на організованому владою автобусі, потрібно було ще й заплатити. Проїзд від КПП Корчова до КПП Краковець – відстань між якими 1,5-2 кілометри – коштував 30 злотих. Дану інформацію підтвердив і водій одного з рейсів.
Прессекретар прикордонного загону Маргарита Васильєва у коментарі Секретним матеріалам заявила, що пішохідний перехід на даному КПП заборонений, тому місцева влада вирішила організувати пасажирські перевезення. На питання про те, чому така послуга несподівано виявилась небезкоштовною, прессекретар відповісти не змогла.

"Це питання до прикордонників. Як мені відомо, міська влада надавала (автобуси) безкоштовно", - сказала Васильєва.

Імовірно, тільки за один автобус перевізник заробляв 12 тисяч гривень.

Під час журналістського розслідування з'ясувалося, що перевезеннями займається компанія I-Travel bus з Яворіва.

Журналісти поспілкувалися з одним з директорів підприємства, який заявив, що грошей з пасажирів ніхто не вимагає – "хто хоче, той і платить".

У свою чергу, заробітчани акцентували увагу на тому, що безкоштовно їхати було неможливо.

Як з'ясували журналісти Секретних матеріалів, організацією автобусів займався Андрій Шумський – голова Яворівської районної адміністрації. Всього, за орієнтовними підрахунками, на даних перевезеннях після закриття кордонів у період з 26 по 27 березня було зароблено як мінімум 3 мільйони 366 тисяч гривень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...