Фантастично: Оновлений БПЛА PD-2 оснастили сучасною гіростабілізованою платформою українського виробництва (відео)

Політ приладу фіксувався оновленою оптичною станцією з гіростабілізованою платформою, розробленою та створеною в Україні.

Гіростабілізована платформа на БПЛА People's Drone від UkrSpecSystems / Фото: Jacob Cereteli

Приватна компанія UkrSpecSystems продовжує роботи з вдосконалення українського модульного безпілотного комплексу People's Drone, пише я "Діфенс Експрес", передають Патріоти України.

Зокрема нещодавно відбулися випробування вітчизняного дрона "малого" тактичного класу, на яких відпрацьовувалося управління двома БПЛА з однієї станції управління.

При цьому політ фіксувався оновленою оптичною станцією з гіростабілізованою платформою, розробленою та створеною в Україні.

Таке "око" оснащується кількома камерами та тепловізором, що дозволяє безпілотному апарату проводити високоякісний моніторинг на висоті до кількох тисяч метрів як вдень, так і вночі. А завдяки вітчизняній платформі, з вбудованими датчиками положення, зображення залишається чітким та якісним.

Фактично в UkrSpecSystems створили таку собі "лайт"-версію оптико-електронної системи, на кшталт тих, якими оснащується BayraktarTB2 або планують оснастити вітчизняний ударний дрон "Сокіл-300" (мова йде про гіростабілізовану оптичну станцію наведення від ДП "Ізюмський приладобудівний завод" – ОПСН-І).

Оптичні станції
Канадський прицільний модуль L3Harris WESCAM на БПЛА BayraktarTB2 та українська ОПСН на перспективному ударному БПЛА "Сокіл-300"

Подібна сучасна система, разом з можливістю PD-2 перебувати в повітрі до 10 годин та підійматися на висоту 3 км, робить з розробки UkrSpecSystems чудову розвідувальну машину з великими можливостями.

БПЛА PD-1. БПЛА People's Drone легко транспортується та збирається
Ще одним значним "плюсом" нового покоління People's Drone (PD-2), як військового розвідника, є можливість використання швидкозмінних модулів з додатковими електричними двигунами, що дозволяє БПЛА здійснювати вертикальний зліт та посадку.
Завдяки зручній модульній конструкції, лише протягом 15 хвилин можна змінити конструкцію PD-1 (fixed-wing) із класичним стартом до вертикального - PD-1 VTOL

PD-2 (нове покоління БПЛА від UkrSpecSystems, який наразі проходить випробування) легко розбирається та збирається, що спрощує його перевезення, а система вертикального зльоту та посадки забезпечує скритність запуску та посадки з будь-якого місця. Оскільки апарату стають не потрібні злітно-посадкова смуга чи катапульта.

Окремо варто відзначити й опціональну можливість використання PD-2 баражуючих боєприпасів, що встановлюються у спеціальні підвісних контейнерах. За словами розробників, вони можуть бути термобаричними осколково-фугасними або кумулятивними з бойовою частиною вагою до 3 кг. При використанні подібної мінібомби з висоти близько 1 км досягається точність попадання в радіусі 10 метрів.

Варто додати, що українською розробкою (окрім силових структур нашої країни) зацікавилися й за кордоном. Зокрема був укладений контракт з ОАЕ на постачання комплексів PD-1, а створені UkrSpecSystems гіростабілізовані платформи продавали в країни ЄС та Австралію.

БПЛА PD-1

Джерело: Defence Express
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...