"Душила дитину, побила свідка, поліція одразу не відреагувала": На Дніпропетровщині мати била 7-річну дочку з інвалідністю

У дівчинки є проблеми зі слухом і мовленням, через що вона не може покликати на допомогу.

У місті Жовті Води Дніпропетровської області мати регулярно знущається над своєю 7-річною донькою з інвалідністю, повідомляють Патріоти України.

Жінка кричить на дитину, б'є і штовхає її, а також погрожує фізичною розправою. У дівчинки при цьому є проблеми зі слухом і мовленням, через що вона не може покликати на допомогу, повідомили в місцевій Facebook-групі "ЖВ – на пульсі".
У ніч з 5 на 6 вересня мати дівчинки та її співмешканець силою укладали дитину спати. Із квартири доносилися лайка і погрози на адресу дівчинки, а після – її хрипи і кашель. Очевидці викликали на місце події поліцію.
За словами місцевих жителів, такі інциденти відбувалися в родині неодноразово. Одного разу небайдужий городянин спробував захистити дівчинку від нападок матері, яка у відповідь на це накинулася на нього з кулаками. Щоразу правоохоронці затримують жінку, але незабаром знову її відпускають, передає "ТСН".
Ця родина перебуває на обліку як проблемна, мати дівчинки та її співмешканець нерідко вживають алкоголь. Раніше дитину вже вилучали з сім'ї, а жінку намагалися позбавити материнських прав, але суд повернув дочку в родину.
"Поліцію викликають постійно, але ситуація не змінюється. Вони приїдуть, проведуть бесіду і поїхали, і на цьому все. Зверталися до служби у справах дітей, там досить тривалий час не реагували. Потім, коли сусіди почали дзвонити на "гарячу" лінію до Києва, то дівчинку вилучили з сім'ї, але через півроку знову повернули. Я вважаю, дитину треба забирати", – розповіла місцева мешканка.
Як повідомила начальник відділу комунікації Нацполіціі Дніпропетровської області Ганна Старчевська, в даному інциденті зараз розбираються правоохоронці. Ситуацію взяла під свій контроль Ювенальна превенція Дніпропетровщини.

"Душила дитину, побила свідка, поліція не одразу не відреагувала.
Нам став відомий факт домашнього насильства над маленькою дівчинкою. Інцидент трапився у ніч з суботи на неділю, була викликана поліція та написані заяви по даному випадку. Зі слів свідків, мати та її співмешканець силоміць вкладували дівчинку спати, було чути ненормативну лексику та погрози на адресу дитини про фізичну розправу, а згодом і сухі хрипи та кашель, що, ймовірно, свідчить про те, що погрози були приведені в дію.Дитина з вадами слуху та мови, а, отже, не може навіть покликати на допомогу. Сім'я знаходиться на обліку, як проблемна . Дівчинку вже вилучали з сім'ї, а матір намагалися позбавити материнських прав, але жовтоводський суд повернув її в родину.
Коли поліція приїхала на виклик, вони не змогли зайти до помешкання, хоча було повідомлення, що там є загроза життю та здоров'ю дитини " Поліцейські можуть проникати до житла особи без вмотивованого рішення суду в невідкладних випадках, пов'язаних із припиненням вчинюваного акту домашнього насильства, у разі безпосередньої небезпеки для життя чи здоров'я постраждалої особи"( ЗУ Про запобігання та протидію домашньому насильству)
Постає питання, хто захистить дівчинку, якщо люди, які можуть це зробити, закривають очі.Написана заява у поліцію.По даному випадку небайдужі громадяни звернулися на Урядову лінію, звернення зафіксовано.
Також було звернення до начальника поліції, яка обіцяла взяти справу під особистий контроль."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...