Друзі пізнаються не тільки у біді: Український виробник відкрив завод у Литві

Для будівництва заводу компанія отримала пільги від уряду Литви. Завод в Литві вдалося побудувати за рік.

Український виробник кормів для тварин – компанія Kormotech (ТМ Optimeal, Клуб 4 Лапи, Мяу !, Гав !, Master) відкрила свій перший завод з виробництва кормів для тварин за межами України – в Литві. Про це повідомив CEO компанії Ростислав Вовк, передає прес-служба Kormotech та agroday, повідомляють Патріоти України.

Інвестиції у відкриття нового заводу в литовському місті Кедайняй склали близько 15 млн євро

Найбільший в Україні виробник кормів для тварин - компанія Kormotech (ТМ Optimeal, Клуб 4 Лапи, Мяу !, Гав !, Master) відкрила свій перший завод з виробництва кормів для тварин за межами України - в Литві. Про це під час онлайн прес-конференції повідомив CEO компанії Ростислав Вовк. Підприємство було побудовано за рік, його потужності дозволяють випускати до 20 тис. продукції на рік. Сума інвестицій склала 15 млн євро, з яких 10 млн євро виділив ЄБРР.
При будівництві заводу компанія отримала пільги від уряду Литви. Ділянка була надана з повністю підключеними комунікаціями, перші 10 років компанія не повинна платити податок на прибуток, а в наступні п'ять його розмір складе 6%. «Ми підписали контракти на поставку продукції в Великобританію, Скандинавські країни та країни Латинської Америки. Вартість контейнерних перевезень з Литви приблизно на 30% нижче, ніж з України. Час доставки становить 1-1,5 місяця, тоді як з одеського порту - 2-2,5 місяця », - пояснює керівник проекту з будівництва заводу в Литві Назар Щирба. Компанія також планує розвиватися на ринку США і проводить переговори про розміщення замовлень на виробництво продукції під своєю ТМ з двома американськими і одним канадським підприємством.

Компанія також розширює потужності свого заводу, розташованого у Львівській області. Цього року Kormotech планує вкласти 6 млн євро, в наступному році - ще 2 млн євро в лінію з виробництва сухих кормів, а у 2022 році - 10 млн євро в лінію з виробництва вологих кормів. Продажі компанії в 2019 році склали $ 63 млн, що на 30% вище в порівнянні з попереднім роком.

Український ринок кормів для тварин розвивається. За даними Kormotech в першому півріччі продажі в цьому сегменті зросли на 10%. Тільки 35% власників тварин набувають для них корму, що робить український ринок перспективним для розвитку.

Новини компанії

Продукцію Kormotech продаватимуть в Іспанії та Італії

Компанія здійснила перші відвантаження продукції для реалізації в Іспанії та Італії. Це преміальні і суперпреміальні раціони для котів і собак.

До кінця року в Італії та Іспанії плануємо реалізувати по 1,5 тонни продукції української компанії Kormotech. Перше відвантаження до Італії відбулося у середу, 3 червня. Сухі і вологі раціони для котів і собак під брендом «Optimeal» у сегменті суперпреміум реалізовуватимуть через інтернет-магазин «Healthy Pet Italy». В Іспанії компанія реалізовуватиме продукцію одразу під двома українськими брендами — «Optimeal» та «КЛУБ 4 ЛАПИ».

В умовах карантину заводи Kormotech працюють із дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних норм відповідно до вимог українського уряду та рекомендацій ВООЗ.

«Ми продовжуємо виходити на нові експортні ринки навіть під час карантину. Це вкотре доводить, що якість української продукції нічим не поступається іншим європейським виробникам. Кормотех продовжує свій шлях, аби до 2023 року увійти до топ-50 світових виробників харчування для домашніх тварин», — говорить CEO Kormotech Ростислав Вовк.

Наприкінці 2020 року спільно з новими партнерами компанія переглядатимуть результати продажів у Іспанії та Італії та плануватимуть подальшу співпрацю.

Зараз Kormotech експортує продукцію вже до 31 країни світу. Серед них — США, Велика Британія, Німеччина, Франція, Фінляндія, Швеція, Нідерланди, Іспанія, Італія, Польща, Туреччина, Іран і Чилі.

Джерело: Kormotech
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...