Домашнє насильство: Тетяна Успенська розкрила темну сторону батька - письменника Едуарда Успенського

Дочка звинуватила його в домашньому насильстві.

Дочка письменника Едуарда Успенського Тетяна опублікувала відкритого листа, в якому виступила проти присвоєння імені її батька новій літературній премії, заснованій Російською державною дитячою бібліотекою. За словами жінки, творець крокодила Гени, Чебурашки, дядька Федора, братів Колобків та інших культових персонажів був тираном, який знущався над дружиною, дітьми і онуками, повідомляють Патріоти України.

"Думаю, що людина, чиїм ім'ям називають державну премію, повинна бути перш за все доброю і моральною... Мій батько був людиною дуже жорстокою, здійснював протягом усього життя домашнє насильство, це була його система стосунків в родині, - написала вона. - Це було фізичне, психологічне, емоційне насильство, що повторювалося постійно по відношенню до мене - його дочки, моєї матері - його дружини, його онуків, дітей, другої жінки".

Тетяна зізналася, що Успенський змушував дітей і онуків зображати щасливу сім'ю перед журналістами. Також він був послідовником секти Столбуна і вірив, що припікаючи сідниці хлоретілом і струмом, можна лікувати хвороби.

"Мій батько знав про побиття дітей, що практикуються сектою, але це ніколи його не зупиняло. Він захоплювався Столбуном, його методами, приводив туди своїх знайомих і друзів, - написала жінка. - Вважаю, що ім'я людини, яка практикувала багато років насильство в своїй родині, в тому числі до дітей, не має бути присвоєне премії в такій гуманістичній області, як дитяча література".

Протест Тетяни підтримав дитячий письменник Валентин Постников, добре знайомий з ситуацій в родині Успенського.

"Едуард Успенський ніколи не допомагав дитячим письменникам. Не можна називати премію ім'ям людини, яка не любила дітей. Він бив свою дочку Таню, ображав, виганяв на мороз в одній сукні і закривав за нею двері, - розповів він виданню "Собеседник" . - Я розумію, що мільйони людей люблять крокодила Гену з Чебурашкою, вони будуть засуджувати нас з Тетяною. Але Успенський був пов'язаний з сектою, куди відправляв свою дочку".

У відповідь на відкритий лист Державна дитяча бібліотека РФ не погодилася змінити назву нової літературної премії. "Ми не розглядаємо особисті якості, а виходимо з того вкладу, який привніс Едуард Миколайович. За останні 50 років він був головним казкарем, герої цих казок досі з нами. Якщо ми почнемо з цих позицій розглядати всіх, чиїм ім'ям називають премії або ще щось, ми закопаємося в усіх людських перипетіях", - сказала виданню " МБХ-медіа" директор установи Марія Веденяпіна.

Едуард Успенський помер в 2018 році у віці 80 років. За його сценаріями і творам створено безліч мультиплікаційних фільмів, включаючи "Троє з Простоквашино", "Крокодил Гена", "Слідство ведуть Колобки", "Баба Яга проти".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...