Діабетикам на замітку: Іранські вчені визначили продукти, що знижують високий рівень цукру в крові

Йдеться про каротиноїди під назвою астаксантин.

водорослиЗгідно з даними, отриманими іранськими фахівцями, продукти, багаті омега-3 поліненасиченими жирними кислотами, містять антиоксидантну речовину, здатну знижувати високий рівень цукру в крові. Йдеться про каротиноїди під назвою астаксантин, повідомляють Патріоти України.

Доводи вчених опублікував Азіатсько-Тихоокеанський журнал клінічного харчування. Вони визначили, що продуктами, що знижують високий рівень цукру в крові, є водорості, дріжджі, риба лососевих порід, креветки. Дані продукти відрізняються високою концентрацією астаксантину.

«Цей компонент продуктів, багатих омега-3, має потужні антиоксидантні та протизапальні властивості. Він здатний прискорити метаболізм глюкози і знизити рівень цукру в крові », - заявили дослідники в публікації журналу.
Іранські медики курували проект, що тривав два місяці, протягом яких хворі на діабет люди вибірково отримували астаксантин. До фіналу з'ясувалося: ті, хто його вживав, змогли зменшити вміст жиру в організмі - крім зниження високого рівня цукру в крові у них також скоротилося систолічний тиск.


«Ми вважаємо, що раціон, що містить продукти з астаксантіном, вкрай корисний для людей з діабетом 2 типу», - резюмували автори роботи.

Додатково вчені повідомили, що продукти з астаксантіном володіють іншими перевагами для здоров'я, причому не тільки діабетиків. Володіючи вираженим протизапальним ефектом, дана речовина сприяє зміцненню імунітету і сприяє продовженню молодості.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...