Зомбування на вищому рівні: Лукашенко став першим високопоставленим ольгінським тролем?

Стаття, яка з"явилась на бєларуській державній новинній агенції "БелтА" сильно змахує на роботу Ольгінського троля і пахне провокацією.

Лукашенко, президент Беларусі

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання декількох десятків бойовиків, які готували провокації зі зброєю і тренувалися в Україні".

Про це він повідомив під час його візиту в Могильов, передає 21 березня державне новинне агентство "БелтА".
Зокрема Лукашенко відзначив активізацію опозиційних сил у країні і "пояснив" це так:

"Як показала дійсність, вони не спали, вони потихеньку готувалися на випадок, вибирали момент... Вони не тільки не спали. Ми вже кілька десятків затримали (не тих, що в автобусах, анархістів з масками), які тренувалися в таборах зі зброєю", – заявив Лукашенко.

"До речі, один із таборів був в районі Бобруйська і Осиповичів. Решта таборів – в Україні. По-моєму, в Литві або в Польщі (не буду стверджувати, але десь там)", – не уточнив локації Лукашенко.

"Гроші йшли через Польщу і Литву до нас. Ми буквально в ці години затримали пару десятків бойовиків, які готували провокацію зі зброєю", – заявив також президент.

Лукашенко лише пообіцяв надати громадськості більш широку інформацію про даний факт згодом.


Він також розповів про те, як правоохоронцям "вдалося дізнатися про існування подібних планів".

"Спасибі, що є білоруси і білоруски справжні, які будучи за кордоном – в Євросоюзі – попередили нас. Жінка прийшла в посольство і попередила, офіційно написала лист: готується провокація. І ми почали розбиратися. І дійсно вийшли на дуже цікаві речі", – заявив Лукашенко.

За словами президента, "тепер належить детально розібратися, звідки надходили гроші, хто займався підготовкою, з яких країн приїхали відповідні люди".

Лукашенко підкреслив, що "в Білорусі завжди готові припиняти будь-яку протиправну діяльність і бандитизм".

Як відомо 20 березня білоруські прикордонники заявили про затримання автомобіля з вибухівкою і зброєю, який ніби то прорвався через пункт пропуску "Олександрівка" з території України.

У той же час Державна прикордонна служба України спростувала цю інформацію.

За словами спікера Держприкордонслужби Олега Слободяна, білоруси поінформували Україну про затримання біля державного кордону джипа зі зброєю і вибухівкою із запізненням на 3 години.

Крім того, білоруські прикордонники не надали українським колегам повні установчі дані затриманих осіб.

Також Україна звернула увагу на значну відстань між українським і білоруським пунктами пропуску – близько 13 км – і значить говорити про прорив автомобіля зі злочинцями саме з території України було некоректно з боку прикордонного комітету Білорусі.

"БелтА", "Українські новини"

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...