Земля може зіткнутися з Марсом: прогноз вчених

Таку ймовірність допустила група дослідників під керівництвом до Стівена Майерса з університету Вісконсина (США).

Група дослідників під керівництвом до Стівена Майерса з університету Вісконсина (США) виступила з прогнозом, згідно з яким Земля і Марс можуть в майбутньому зіткнутися між собою.

Вивчаючи гірські породи в Колорадо, фахівці дійшли висновку, що на сьогоднішній день Земна орбіта і, як наслідок, клімат дещо змінюються кожні 2,4 мільйона років, а 85 мільйонів років тому подібне відбувалося удвічі частіше. Подальше вивчення цього феномена дозволило припустити, що його причиною може служити взаємодія Землі і Марса.

Подібні спостереження, на думку експертів, дозволяють підтвердити з геологічної точки зору, що Сонячна система є хаотичною в "математичному" сенсі цього слова. Це означає, що невеликі зміни орбіт, які можуть на перший погляд здатися повністю випадковими, в дійсності обумовлені ледь помітною гравітаційною взаємодією різних об'єктів у Сонячній системі.

З одного боку, Марс та інші небесні тіла можуть мати непрямий вплив на земний клімат, а з іншого - подібні "хаотичні" зміни орбіт в перспективі можуть призвести до зіткнення Землі і Червоної планети. Втім, фахівці визнають, що ймовірність такого сценарію навіть через мільярди років переоцінювати не слід.

Результати нового дослідження представлено в журналі "Scientific American", а також в науковому виданні "Nature".

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...