"Зелена енергетика": Експерти спрогнозували, що буде зі світлом в Україні після 2021 року (відео)

Мржливо, досвід Німеччини підкаже вихід - як українцям постачатимуть світло після 2020-го року.

Електрики від сонця та вітру в Україні щороку більшає. Але вітчизняних енергетиків це не тішить. Зі зростанням кількості зелених електростанцій доведеться будувати нові потужності, які убезпечать систему від пребоїв у годину пік, пише видання Факти, повідомляють Патріоти України.

Адже сонячні та вітрові станції дуже залежні від погоди. І аби збалансувати їх роботу, доведеться будувати інші електростанції, зокрема гідроакумулюючі чи вугільні. Кращий варіант – побудова так званих енергосховищ, великих потужних батарей, які акумулюють електрику з альтернативних джерел, коли та не потрібна, і віддають її у годину пік.

Та поки такими сховищами Україна похвалитися не може. Тим часом у ЄС потужні акумулятори давно будують у парі з вітровими чи сонячними станціями. Як, наприклад, у німецькому селищі Фельдхайм. Проблем з балансуванням тут не виникає.

Якщо в мережі в непікові години стало забагато електрики, енергосховища можуть забирати її, аби потім віддати в пікові години, коли електроенергія необхідна. І так по всій Німеччині. У країні нині справжній бум на енергосховища.

Мініатюрні їх версії ставлять просто в домівках, а промислові варіанти будують поблизу потужних електростанцій. Енергосховища навіть витісняють традиційні для нас лінії електропередач.

Німеччина нині планує будувати великі енергосховища на півночі країни, які зможуть забезпечувати електрикою цілий регіон протягом 3-4 днів.

Альтернативна енергетика – це найкращий шлях для України стати економічно й політично незалежною. Тож німецькі енергетики радять своїм українським колегам інвестувати гроші не в застарілі мережі, а в сучасні енергосховища. Тоді енергія вітру та сонця стане звичною не лише в Німеччині, а й в Україні.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...