Затьмарять звичайну яєчню! ТОП-6 здорових страв до сніданку (фото)

Стандартний сніданок українця - це яєчня, вівсянка із родзинками, а то й просто філіжанка кави.

Мексиканські рулетики з сиром, італійська фріттата чи бананові оладки, які готуються з трьох інгредієнтів. Що ще смачного можна з'їсти зранку дпоможуть розібратись Патріоти України.

Стандартний сніданок українця - це яєшня, вівсянка із родзинками, а то й просто філіжанка кави. Такі страви швидко набридають, а це впливає і на настій упродовж дня.

Журналістка Олександра Агєєва поекспериментувала і змінила своє меню. Вона спробувала декілька традиціних сніданків інших країн, а також готувала страви за незвичайними рецептами.

Із них обрала найбільш смачні та прості у приготуванні. А головне, всі вони підуть і тим, хто обрав здоровий спосіб життя.


Запечені авокадо із яйцем, беконом і сиром

Калорійність: 229 ккал

За словами експертів, якщо їсти два яйця на день, організм отримає потрібну кількість холіну. Це забезпечить комунікацію клітин головного мозку, а значить ви не ризикуватимете втратити пам’ять надто рано.

Зрештою, така страва допоможе перетворити банальну яєшню на цікавий і фотогенічний сніданок.

Що потрібно:

  • 1 середнє авокадо
  • 2 курячих яйця
  • 1 шматочок смаженого бекону
  • Знежирений сир
  • дрібка солі

Як це готувати:

  1. Нагрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм;
  2. Розріжте авокадо навпіл і вздовж, у середину половинок розбийте по одному курячому яйцю;
  3. Бекон поріжте дрібними шматочками, а сир - натріть на мілкій терці;
  4. Посипте авокадо зверху сиром і додайте бекон, після - легенько посоліть;
  5. Готуйте 14-16 хвилин і подавайте теплим.

Бананові оладки

Калорійність: 150 ккал

Це найпростіший рецепт, який тільки монжа вигадати. Звісно, після яєшні. Всього три інгредієнти, кілька маніпуляцій з пательнею - і страва готова.

Що потрібно:

  • 2 банани
  • 6 ст.л. вівсянки
  • 1 куряче яйце

Як це готувати:

  1. Очистіть банани та натріть їх на терці. Також їх можна подрібнити у блендері;
  2. Додайте вівсянку до бананів. Її також можна попередньо перемолоти у борошно в блендері;
  3. Далі додайте яйце та добре перемішайте;
  4. Нагрійте пательню та викладіть тісто невеликими кружечками. Коли оладки підсмажаться з одного боку, обережно переверніть їх лопаткою та доведіть до готовності;
  5. Подавайте теплими із медом.

Печені груші з горіхами та медом

Калорійність: 110 ккал

Ви завжди пекли лише яблука і ніколи не пробували замінити їх на груші? Тоді цей рецепт стане несподіванкою і дуже смачним рецептом для вас.

Що потрібно:

  • 2 великих стиглих груші
  • 1/4 ч.л. меленої кориці
  • 2 ч.л. меду
  • 1/4 стакана подрібнених грецьких горіхів
  • звичайний чи заморожений йогурт (за бажанням)

Як це готувати:

  1. Нагрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм;
  2. Витягніть насіння з груш, посипте груші корицею, додайте горіхів і полийте медом;
  3. Поріжте груші навпіл і помістіть їх на лист для випічки;
  4. Випікайте в духовці близько 30 хвилин;
  5. Дайте охолонути і подавайте до столу. Можна також додати трохи йогурту.

Фріттата з овочами і сиром

Калорійність: 172 ккал

Це італійський омлет, який готують з яєць та овочів. Сюди можна додавати м’ясо та інші продукти, які вам смакують.

Для приготування фріттати не варто брати помідори чи інші продукти, у яких багато рідини. Їх можна додати лише після того, як висушите. Інакше спекти страву правильно буде вкрай важко.

Що потрібно:

  • 4 стакана міксу овочів, заморожених або свіжих
  • 6 курячих яєць
  • 1/5 ч.л. сухого базиліку
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/8 ч.л. меленого чорного перцю
  • 1 ч.л. олії
  • 1 середня цибулина
  • 2 зубчик часнику
  • 3/4 стакана твердого сиру

Як це готувати:

  1. Візьміть два стакани підсоленої води і налийте в середню каструльку. До неї додайте овочі і варіть їх, доки ті не стануть м’якими. Злийте воду;
  2. Змішайте усі яйця, базилік, сіль і перець в невеликій посудині;
  3. Розігрійте на середньому вогні пательню, вкиньте у неї цибулю та часник. Готуйте приблизно 4 хвилини, доки вони не стануть м’якими;
  4. Вкиньте відварені овочі у пательню і залийте зверху яєчною сумішшю;
  5. Коли помітите, що яйця вже підсмажились по краях, підніміть їх лопаткою, щоб можна було доготувати іншу частину яєчної суміші;
  6. Посипте усе зверху сиром та зачекайте, поки сир розплавиться;
  7. Наріжте шматочками та подавайте гарячим.

Енчілада з шинкою/грибами і сиром

Калорійність: 417 ккал

Прокинулися зранку і почуваєтеся мексиканцем? Готуйте енчіладу. Традиційна страва Мексики, звісно ж, гостра, із яскравим смаком. Енчілада буває із будь-якою начинкою - в неї можна загорнути м’ясо, овочі чи навіть рис.

Зазвичай сюди додають гострий перець чилі, від якого і пішла назва, але для сніданку ми полегшили рецепт.

Що потрібно:

  • 4 шт. тортільї
  • 100 г шинки
  • 100 г болгарського перцю
  • 3 яйця
  • 60 г сиру моцарелла
  • Рослинна олія

Як це готувати:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм протягом 5 хвилин. Наріжте перець і шинку (або гриби) дрібними кубиками. Сир натріть на крупній тертці;
  2. Збийте яйця в глибокій мисці за допомогою віночка, трохи посоліть;
  3. Викладіть на стіл коржі, посипте ½ частиною сиру в рівних пропорціях;
  4. Викладіть на коржі наинку і загорніть їх рулетиками. Якщо форма у вас невелика, розріжте рулетики навпіл;
  5. Змастіть форму для запікання олією і викладіть рулетики. Залийте збитими яйцями і посипте сиром, що залишився;
  6. Поставте запікатися в духовку на 10-12 хвилин;
  7. Розкладіть блюдо по тарілках.

Банановий хліб

Калорійність: 156 ккал

Банановий хліб - це традиційна американська страва. Цей хліб можна їсти без вагань -замість борошна тут вівсянка, а солодким його роблять банани.

Цей хліб смакуватиме з кавою чи чаєм, а те, що залишилося можна взяти із собою та пригостити колег та друзів.

Пекти його зранку необов'язково . Навіть якщо ви приготуєте його ввечері, смак до сніданку не зіпсується.

Що потрібно:

  • 3 середніх стиглих банана
  • 2 стакана вівсянки
  • 2 великих яйця
  • 1 ч.л. харчової соди
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1/2 cтакана смажених горіхів

Як це готувати:

  1. Нагрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм, а форму для випікання вкрийте пергаментом;
  2. Змішайте банани, вівсянку, яйця, сироп, соду, ванільний екстракт і сіль у блендері;
  3. Змажте форму олією, залийте тісто і розкладіть зверху банани.
  4. Випікайте близько 20 хвилин. Перевіряйте готовність хлібу зубочисткою. Якщо на ній залишається тісто, хліб ще не готовий. Якщо ж чиста - кекс вже можна їсти.
Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Хіти тижня. Ляпас Кремлю від найвідомішого китайського онлайн-магазину: AliExpress остаточно визначився, чий Крим

вівторок, 23 липень 2019, 23:05

"Он сам в полной за*нице", - розповідає мешканець окупованого півострову про випадки покупок товарів з відомого онлайн-магазину. "После аннексии Крыма китайский интернет-магазин AliExpress перестал поставлять заказы жителям оккупированного полуострова...

Хіти тижня. Що відбувається на валютному ринку, і що буде з курсом долара до кінця літа і восени

понеділок, 22 липень 2019, 20:30

Як довго триватиме сезон дешевої американської валюти. На цьому тижні сталася важлива подія. На валютному ринку спостерігалася сама міцна гривня за останні два роки. 10 липня курс був встановлений Нацбанком на рівні 25,48 гривні, передають Патріоти Укр...