Запоріжжя: У повітря успішно піднявся перший український вертоліт (фото, відео)

Підприємство «Мотор Січ» презентувало у Запоріжжі перший український вертоліт «Надія», який був створений за державної підтримки за рахунок коштів АТ «Мотор Січ».

16 квітня на новому майданчику для гвинтокрилів у Запоріжжі підприємство «Мотор Січ» презентувало перший український гвинтокрил «Надія», який був створений за державної підтримки коштом акціонерного товариства «Мотор Січ», інформують Патріоти України.

За інформацією прес-служби ЗОДА, почесний президент підприємства, Герой України В’ячеслав Богуслаєв віддав команду на запуск першого українського вертольота:

— Я обіцяв громадськості 10 років тому, що в Запоріжжі буде піднято перший український вертоліт, і цей день настав. По-перше, ми побудували майданчик для випробування вертольотів на 27 гектарах землі. Нарешті нещодавно ми отримали сертифікат на право користування вертодромів і сьогодні запускаємо у небо першу машину запорізького виробництва, — зазначив В’ячеслав Богуслаєв.

Легковий багатоцільовий вертоліт МСБ-2 — «Надія» призначений для перевезення вантажів і пасажирів. Максимальна висота, на якій вертоліт може здійснювати польоти, становить 5 тисяч кілометрів, дальність польоту – 720 кілометрів.

Введення в експлуатацію майданчика для гелікоптерів дозволить значно розвантажити аеропорт міста. Найближчим часом випробування вертольота МСБ-2 завершаться і він буде повноцінно функціонувати на рівні з імпортними аналогами. До речі, технічні показники вертольота «Надія» за деякими параметрами перевершують існуючі на сьогодні моделі.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...