Загадкове отруєння: Смертельна вечеря чи чадний газ? Чоловік розповів про останні години життя загиблої у Києві дружини

Остаточно причини смерті мешканки Вінниці Ольги Подкопаєвої, яка померла після вечері з ресторану в Києві, поки невідомі, а експертиза може тривати до двох тижнів.

Про це заявив чоловік загиблої Павло Подкопаєв. В інтерв'ю він розповів подробиці останніх годин життя своєї дружини.

Нагадаємо, Подкопаєва разом зі своєю подругою отруїлися в орендованій квартирі в Шевченківському районі Києва після того, як вони поїли суші, замовлені в ресторані "Мафія".

На ранок Ольга Подкопаєва померла, а її подруга Юлія Поліщук (на фото нижче) потрапила в реанімацію.

"У четвер, 20 квітня дружина поїхала у Київ до сина на спектакль. Переночувати збиралася у подруги Юлі. На квартиру прийшла десь о 22:30. Повечеряли, як сказала мені Юля, тільки суші, які замовили в "Мафії". Випивки не було, як каже Юля. А дружина точно з дому спиртне не везла. О другій годині ночі Ольга пішла спати, а Юля душ приймала. Коли вийшла з ванни, як вона каже, їй стало погано, втратила свідомість. До тями прийшла о дев'ятій ранку, тоді і викликала швидку", - розповів Подкопаєв.

Про смерть дружини Павлу повідомили поліцейські у п'ятницю близько 11 ранку. З подругою дружини йому вдалося поговорити в лікарні. Зараз вона на зв'язок виходити відмовляється.

"Дзвонив Юлі, але трубку підняв чоловік, який назвався її адвокатом. Він сказав, що Юля, поки не отримає результати експертизи, розмовляти ні з ким не буде. Зараз телефон у неї відключений. Всі хочуть розібратися, що сталося, а одна людина відмовляється", - говорить чоловік загиблої.

Водночас, за його словами, зі слідчим він поки не спілкувався.

"Вчора нам пообіцяли результати експертизи. Сьогодні повідомили, що будуть тільки через два тижні. Я не знаю, що думати про смерть дружини. Причина криється у тій квартирі", - каже чоловік.

За словами Павла, його дружина дружила з Юлією Поліщук близько 10 років. Познайомилися вони під час роботи в одній компанії. Ольгу поховали у Вінниці 23 квітня.

Через смерть Подкопаєвої мережу популярних ресторанів звинуватили у вбивстві.


Як стверджував у Facebook телеведучий Денис Христов, посилаючись на дані родичів потерпілих, дві подруги отруїлися їжею з ресторану "Мафія".

"Пам'ятаєте я писав пост про смертельне отруєння? Так ось, після того, як на мене вийшов один із засновників цієї мережі і переконливо розповів про висновок патологоанатома, мовляв це був чадний газ, а не суші, мені довелося вибачитися за недостовірні дані і видалити той пост. І, ви знаєте, в якийсь момент я відчув себе бидлом! Як же я міг звинуватити без будь-яких доказів шановану людину і його бізнес. Але тут стало відомо, вже від родичів загиблої, що висновок потологоанатома не був готовий. Та й взагалі , якимось містичним чином змінився висновок лікарів із харчового отруєння на отруєння чадним газом. Хоча газом там і не пахло! " - написав він.

Варто зазначити, що на офіційному сайті мережі дійсно з'явилося звернення власників мережі Тараса і Оксани Сердюк, в якому вони прикріпили відповідні документи обстеження закладу.

"У ніч із 20 на 21 квітня за адресою вул. Кирило-Мефодіївська, б.7, кв. 8 Шевченківського району міста Києва сталася трагедія. Чадним газом отруїлися двоє жінок. Коліщук Юлія Іванівна вже виписана з лікарні швидкої допомоги, Подкопаєва Ольга Дмитрівна померла. Наша компанія висловлює співчуття рідним і близьким Ольги Дмитрівни. Факт отруєння чадним газом встановили представники швидкої допомоги, поліції та судмедексперти. У квартирі постраждалих співробітниками СЕС і наслідком були вилучені проби повітря, води і їжі, які вживали постраждалі, зокрема, і їжі невідомого походження, а також виявлена упаковка з нашого ресторану. Саме тому до нас звернулися представники поліції і СЕС. Ми надали всі матеріали проб води, змивів із поверхонь, сировини і зразки готової продукції. Наша компанія надала все максимально відкрито і сприяла проведенню розслідування. Отримані результати досліджень СЕС показали, що всі санітарно-гігієнічні норми дотримані. Акт докладаємо", - сказано в повідомленні.

Власники стверджують, що з відкритих джерел їм стало відомо, що причина смерті Подкопаєвої Ольги - гостра ішемічна хвороба серця. На думку експертів - це наслідок отруєння газом.

"Наша компанія максимально відкрита і зацікавлена ??в якнайшвидшому закінченні слідства. Найвища якість продуктів і харчова безпека - головний пріоритет наших ресторанів", - йдеться також у поясненні.

Однак із цим твердженням категорично не згодні користувачі мережі, які описали з десяток випадків отруєння їжею у даній мережі ресторанів.

За матеріалами "Обозреватель"

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...