За що могли вбити Вороненкова і чому він втік до України, - ЗМІ

Колишній депутат Держдуми РФ від Комуністичної партії Денис Вороненков у жовтні 2016 року переїхав жити до Києва.

 Денис Вороненков і Марія Максакова

Депутатом Держдуми Вороненков став у 2011 році, провівши в парламенті Росії одне скликання.

Як пише "Медуза" в Росії депутат був фігурантом як мінімум двох кримінальних справ: його підозрювали в рейдерському захопленні будівлі в Москві і хабарництві. Проте позбавити депутатського імунітету Вороненкова не змогли.

У лютому 2017 року Вороненков заявив, що в грудні 2016 року одержав українське громадянство.

"Я вже громадянин України. 4 грудня закінчилися мої повноваження депутата Державної Думи, а 6 грудня я став громадянином України", - сказав він в інтерв'ю виданню "Цензор".

Пізніше Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Вороненков отримав громадянство, оскільки мав близьких родичів в Україні.

В цьому ж інтерв'ю Вороненков заявляв, що у 2014 році не голосував за анексію Криму, оскільки його не було в залі і хтось скористався його депутатською карткою. Генпрокуратура України обіцяла перевірити цей факт.

 Денис Вороненков  ФОТО: NEWSONE

Про те, що Вороненков почав давати свідчення Генпрокуратурі у справі держради Януковича у січні написало російське видання "Коммерсант".

Вказувалося, що Вороненков частково підтвердив слідчим свідчення, які раніше дав інший колишній російський депутат Ілля Пономарьов, який отримав влітку 2016 року посвідку на проживання в Україні.

Довгий час Пономарьов вважався одним з ключових свідків у цій справі. Саме на зустріч із ним Вороненков йшов у день смерті.

Про свідчення Пономарьова і Вороненкова генпрокурор Луценко у лютому говорив:

"Ми допитали двох депутатів Держдуми РФ. Вони свідчать про те, що механізм введення військ РФ на територію України був запущений Кремлем ще в грудні, коли Майдан ще стояв в центрі Києва. Під час візиту Суркова (помічник президента РФ Владислав Сурков) в грудні вже говорилося про ймовірне військове вторгнення".

3 березня слідчий комітет Росії попросив Басманний суд заочно заарештувати Вороненкова, якого в РФ звинувачують у шахрайстві.

Як відомо, 20 лютого у Нью-Йорку помер постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін. Згідно із матеріалами ГПУ Чуркін був одним із головних свідків у справі держзради Віктора Януковича.

Джерело: Українська правда

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...