"Избивали до потери сознания и крутили "русскую рулетку": Екс-полонений терористів "ДНР" розповів про жахливі катування

Звільнений з полону бойовиків ОРДЛО вчений Ігор Козловський розповів, що в полоні його били і приставляли до голови зброю.

Вчений Ігор Козловський разом з ще 73 українцями був звільнений з полону бойовиків 27 грудня. Він розповів про тортури яких зазнав під час перебування у полоні у "ДНР". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на відео з You Tube.

Козловський зазначив, що бойовики нібито знайшли у нього вдома дві гранати і вимагали визнати, що ці боєприпаси належать йому. Він додав, що такі "бесіди" супроводжувалася тортурами і побоями.

"Це в основному (було - ред.) побиття, били якимось предметом, я не бачив чим, у мене був мішок на голові. Це тривало кілька годин. Крутили "російську рулетку", приставляли до скроні пістолет, спускали курок. Вони весь час вимагали, щоб я визнав, що це мої боєприпаси", – розповів Козловський.

Він додав, що під час побиття, практично втрачав свідомість.

"Оскільки я не міг бачити, я слухав. Слухав свою біль, як закипає кров, тому що йде велика концентрація на серце. Серце починає битися з перебоями. Це було на межі. Вони кричали: "це русский мир прийшов", "тебе б'є русский мир", – зазначив вчений.

Козловський також розповів про те, як потрапив у полон до бойовиків. За його словами, в той день він був вдома з сином-інвалідом.

"Мене затримали близько двох годин дня, коли я вийшов платити за комуналку і винести сміття. Там стояла машина МДБ. Вони підійшли, запитали документи, сказали, що "вас запрошують на бесіду буквально 20 хвилин". Ці "20 хвилин" розтягнулися майже на два роки. Я довго не знав, в якому стані син, мені не говорили про нього, швидше за все, спеціально, додатковий психологічний тиск", – додав Козловський.



Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...