"Их построили ещё в 1936-1938 годах": У мережі з'явилася карта ядерних бункерів у центрі Києва

Під урядовим кварталом у Києві розташована розгалужена мережа бункерів, які були побудовані і оснащені за часів Холодної війни.

Про це з посиланням на одного з колишніх співробітників СБУ повідомляє LB.ua, передають Патріоти України.

"Їх побудували ще в 1936-1938 роках. Якраз, коли будувався Верховна рада, Рада міністрів. При Хрущові будівництво цих стратегічних точок на випадок техногенної атаки і ядерного удару було закінчено. Всі вони оснащені вентиляцією, автономною системою очищення води, автоматичними перекриттями, які блокуються в разі загрози зараження радіацією. Такі об'єкти - не унікальні, вони є не тільки в Україні. з початком ядерної гонки, вони були зведені по всьому колишньому СРСР і за океаном теж. У Штатах на спуск по тривозі в підземний бункер президен та і держсекретаря передбачено 5 хвилин. У нас - до 7 хвилин на випадок запуску ракет з підводних човнів Атлантики і 14 хвилин з континенту. Природно, це застарілі розрахунки. Тим більше, що сьогодні основна загроза для України виходить від північного сусіда", - розповідає джерело видання.

За його відомостями, сітка розгалужених проходів і бункерів досягає до 50 км.

"Центр столиці був з'єднаний з так званою "Святошинською галереєю". Ще за часів Сталіна на Верховинній вулиці був зведений бункер завглибшки 60 м з двома виходами, звідки забезпечувалася швидка авіаційна евакуація лідерів держави. Чи працює ця система зараз, складно сказати. Але те, що під урядовим кварталом і сьогодні діє система повідомлення, немає сумніву. Важливо, що вона багаторівнева. До Адміністрації президента можна потрапити різними шляхами: і по Шовковичній, і через Нацбанк з Кабміну і парламенту. Також є зв'язок між будівлею готелю "Київ" - з одного боку, готелем "Україна" - з іншого. Входять в цей "спрут" і будівлі комітетів не тільки на вулиці Садовій, а й навпаки парламенту, а також поряд з тим же "Києвом", де живуть безквартирні депутати і спікер Андрій Парубій", - додав колишній співробітник СБУ.

Екс-силовик також наполягає, що під 19-поверховим готелем "Україна" до сих пір знаходиться багатоповерхова підземна система з Держрезервом та запасами продовольства на нижньому ярусі.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...