Вистрелив собі в голову і так 5 разів: Смерть військового назвали самогубством після 5 пострілів у голову

Донька військовослужбовця 50-річного Юрія Барашенка з села Маньківка Бершадського району збирає докази, що її батько не самогубець. Чоловіка знайшли торік 3 серпня з 5 вогнепальними пораненнями в голову та шию поблизу міста Попасна Луганщини.

Смерть військового Юрія Барашенка назвали самогубством після 5 пострілів у голову/Автор: фото надане Вікторією Коломієць

"Дуже багато неясностей. Побратими неохоче говорять. Вже пройшло 9 місяців, а розслідування досі не закінчилося. За 15 хвилин до смерті батька говорила з ним по телефону. Не відчула тривоги в голосі. Казав, виникли труднощі, які треба вирішити. Тоді сказав: "давай, Вікусік, трохи пізніше поговоримо. Збираюсь у штаб. Треба йти пішки, бо немає водія", - говорить донька загиблого Вікторія Коломієць.

Чоловіка знайшли торік 3 серпня з 5 вогнепальними пораненнями в голову та шию поблизу міста Попасна Луганщини. На звук пострілів прибігли його побратими і побачили його у крові.

У штабі згодом заявили, що чоловік або покінчив життя самогубством, або необережно поводився зі зброєю.

Судмедексперт написав у висновку, загиблий міг сам вистрілити собі у шию та скроню 5 разів.

"Я навіть слухати це не стала. Ніхто не вірить, що міг на себе накласти руки. До мобілізації батько 20 років викладав фізкультуру та військову підготовку і прекрасно знав як поводитися зі зброєю", - зазначає Вікторія. - Через 4 місяці після його смерті дзвоню начальнику штабу. Він обіцяв надати документи по розслідуванню якомога швидше, бо ж не знаю обставин загибелі. А він: "чого ти мені дзвониш. Задовбала. Псуєш мені настрій та душевний стан. Це війна".

Односельці теж не вірять у самогубство чоловіка. Зібрали 2 тисячі підписів аби справедливо розслідували справу, а родині надали статус сім'ї загиблого військовослужбовця. Подали звернення до прокуратури та військової прокуратури.

"На 6 серпня хотів встигнути приїхати додому, бо в мами день народження. А вийшло, що його в цей день поховали", - додає жінка.

Смерть військового Юрія Барашенка назвали самогубством після 5 пострілів у голову

Судмедексперт Бершадського району Маіс Сологуб категорично заперечує самогубство чи необережне поводження зі зброєю.

"Чоловік не міг вистрілити у себе 5 разів. Дослідив документи, де визначено, що це була одна коротка черга впритул. При пострілі автомат взагалі вибивається з рук. Могло б бути лише одне поранення, - каже Маіс Сологуб. - Під час пострілу автомат рухається в руках. Чим він буде міцніше затиснутий, тим менший розкид набоїв. Єдиний спосіб сісти на пеньок чи лаву. Уперти прикладом у землю насадити голову на дуло. Нажати на спусковий гачок. За півсекунди всі 5 куль злетять до верху. Куля автомата руйнівна, йому б розірвало голову. Тоді питання, звідки взялися бокові отвори в тілі. А він би не втримав споряджений автомат з боку на витягнутій руці. Рівноваги не буде".

Юрій Барашенко служив у 59-му мотопіхотному батальйоні. Мобілізували 22 квітня 15-го року. Демобілізували 29 липня і 4 дні прострочував службу.

Джерело: Gazeta.ua


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...