"Вишгород", "Кременчук", "Лубни" і "Нікополь" - так назвали новозбудовані для українських ВМС катери (фото)

5 грудня в Одесі відбулася церемонія присвоєння назв 4 новопобудованим для Військово-Морських Сил України малим броньованим артилерійським катерам.

Про це інформують Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

5 грудня, напередодні Дня Збройних Сил України, відбулася церемонія присвоєння назв 4-м новозбудованим для Військово-Морських Сил ЗС України малим броньованим артилерійським катерам. Враховуючи клопотання територіальних громад, катери проекту 58155 отримали іменні назви — «Вишгород», «Кременчук», «Лубни» і «Нікополь».

У заході взяли участь представники Командування ВМС ЗС України, органів державної та місцевої влади, міські голови населених пунктів, назви яких отримали катери, правління ПАО «Завод «Кузня на Рибальському», ветерани, волонтери, громадськість.

— Разом, однією командою, за підтримки промисловості, органів влади та місцевих громад, ми долаємо існуючі проблеми та продовжуємо рух вперед і свідченням тому стала головна подія цьогорічного відзначення — 4 нових малих броньованих артилерійських катера, побудованих для Військово-Морських Сил, отримали свої іменні назви на честь українських міст, — зазначив командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко. — Державні випробування катерів вийшли на завершальний етап і вже найближчим часом вони поповнять бойовий склад вітчизняного флоту, — наголосив керівник виду ЗС України.

Віце-адмірал Ігор Воронченко розповів про досягнення і перспективи флоту, акцентувавши, що головною цінністю Військово-Морських Сил були і залишаються люди, які сильні не лише зброєю, а й високим моральним і патріотичним духом. Він привітав усіх присутніх з Днем Збройних Сил України та Міжнародним днем волонтера, висловив вдячність за щиру підтримку і допомогу. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять захисників України, які віддали своє життя за Батьківщину.

Варто зазначити, що вже ближчим часом у бойовому складі ВМС ЗС України нараховуватиметься 6 малих броньованих артилерійських катерів. На трьох новозбудованих бойових одиницях командирами є лейтенанти — цьогорічні випускники Інституту ВМС Національного університету «Одеська морська академія».

Наразі у Чорному морі проводиться тактичне навчання малих броньованих артилерійських катерів у складі 6 одиниць, за яким, перебуваючи на борту фрегата «Гетьман Сагайдачний» спостерігає командувач ВМС ЗС України. Заходи до Дня Збройних Сил України проходять і в інших гарнізонах.


Вже найближчим часом в бойовому складі ВМС України буде 6 малих броньованих артилерійських катерів. На трьох з них командирами є лейтенанти - випускники Інституту ВМС Національного університету "Одеська морська академія".



Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...