Випадково? ВР ухвалила скандальну поправку, яка дозволить Ахметову не платити 3 млрд грн податків

На сайті Верховної Ради опублікована новина про те, що скандальна пільга проголосована. Хоча докази твердять протилежне.

Згідно з усіма іншими документами на сайті Ради, зокрема стенограмою засідання і офіційними результатами голосування, норма про скасування ПДВ для імпортерів обладнання відновлюваної енергетики насправді не була підтримана, інформують Патріоти України. У сесійній залі 3 липня за цю поправку проголосували лише 155 депутатів з необхідних 226.

Офіційний портал ВР w1.c1.rada.gov.ua (скріншот)

Разом з тим на сайті Верховної Ради опублікована новина про те, що скандальна пільга проголосована:

«Тимчасово, до 1 січня 2020 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту обладнання, устаткування, комплектуючих, що […] призначені для виробництва енергії з відновлюваних джерел енергії,» - сказано у повідомленні Ради.

Звільнення від ПДВ імпортного обладнання запропоноване на найближчий час - до початку 2020 р, тож скористатися ним могли б лише ті компанії, які вже готові купувати таке обладнання. За даними одного з провідних рейтингових агентств FITCH, холдинг ДТЕК олігарха Ріната Ахметова планує вкласти у будівництво “зелених енергостанцій” 445 млн євро у 2018 році і 285 млн євро у 2019 році. Понад половина коштів піде саме на імпортне обладнання.

За приблизними підрахунками, поправка нардепів допомогла б Рінату Ахметову заощадити понад 3 мільярди гривень. Відповідно ця сумма не потрапила б до бюджету.

Скандальну поправку внесли в законопроект, що стосувався виплати аліментів. У тексті до першого читання її не було, вона з’явилася там напередодні голосування закону в другому читанні, після проходження Комітету податкової і митної політики. Ініціатором поправки назвав себе депутат з фракції "Народний фронт" Юрій Вознюк.

Текст ухваленого закону з’явиться у відкритому доступі тільки після підпису Президента. Редакція Bihus.Info спрямувала запити в Апарат ВР і Адміністрацію президента з проханням пояснити, чи є скасована норма в тексті закону, що потрапив на підпис Президенту.

Джерело: Бігус.info
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...