Вигідні інвестицї: З якої причини в Україні злетять ціни на житло (відео)

​У Мінрегіонбуді розробляється новий законопроект переселення українців з будинків старше 50-ти років. Які саме житлові об'єкти різко піднімуться в ціні і чому.

За новим законодавством, нове житло повинно бути на 50 відсотків вище, а також бути вже відремонтованими. Для забудовників передбачається тендер на конкурсній основі. Найбільш гостро стоїть питання в таких містах як Чернігів. Там місцева влада затвердила цю програму до 2023 року, інформують Патріоти України.

Новий проект, за прогнозами експертів збільшить вартість квартир в хрущовках на 15-20 відсотків. Про це в ефірі передачі на Оглядач ТБ повідомив експерт з ринку нерухомості Сергій Костецький.
«На мій погляд, хрущовки в найближчі пару років в тих місцях, де їх будуть зносити і будувати нові будинки, повинні подорожчати в середньому на 15-20%. Це та мінімальна ціна, на яку підніметься вартість хрущовок в місці знесення », - уточнив експерт.

"Забудовники вже перекваліфікувалися на смарт-квартири, невелике житло, відповідно, буде що віддавати взамін. Проекти нових будинків уже є. На мій погляд, "хрущовки" у найближчі декілька років у тих місцях, де їх будуть зносити і зводити нові будинки, повинні подорожчати у середньому на 15-20%. Це та мінімальна ціна, на яку підніметься вартість "хрущовок" у місці знесення", — уточнив експерт.

Він пояснив, що цінність аварійного житла для покупців буде полягати в можливості отримати нову квартиру.

Костецький назвав необхідну умову для того, щоб в Україні почався бум "хрущовок": "Держава повинна показати, що програма працює — не так, як із соціальним житлом або молодіжним кредитуванням. Має минути рік, треба знести приблизно 10 "хрущовок", на їхньому місці побудувати нові будинки і людям, які жили у "хрущовках", надати нові квартири на 50% більші. Тільки після цього ринок повірить".

При цьому, на його думку, програма переселення людей із "хрущовок" потребує державної підтримки, щоб залучити великих забудовників.

"Зараз землі і так багато, забудовникам є, де будувати, ринок низькорентабельний. Тому вступати в таку програму навіть великим забудовникам — не найцікавіша пропозиція. Забудовникам треба надати людям на 50% більшу житлоплощу, знести "хрущовку", а це становить 20% від вартості майбутнього житла, і тільки після цього зводити новий об'єкт і щось на цьому заробляти. Тому держава повинна допомагати грошима, щоб цю програму виконати", — пояснив він.

На питання, чи стануть тепер "золотими" "хрущовки" в центрі великих міст, експерт відповів: "Цілком вірно. "Хрущовки" в центрі — пріоритет для забудовників. На них можна потренуватися, це 100-відсотковий беззбитковий варіант".

Планується, що в новому будинку площа квартири повинна бути на 50% більшою; українців повинні переселяти в квартири з ремонтом; обирати забудовників будуть під час конкурсу.

Першим містом, у якому квартиру в "хрущовці" можна обміняти на новобуд, може стати Чернігів. Відповідну програму до 2023 року там уже затвердила місцева влада.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...