Ви не маєте права говорити про Україну: Українські дипломати поставили на місце Росію на Генасамблеї ООН

Відповідна заява делегації, текст якої отримав у своє розпорядження Укрінформ, була озвучена на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у відповідь на виступ глави МЗС Росії Сергія Лаврова.

Українська делегація на Генасамблеї ООН порадила Росії спочатку припинити агресіюУкраїнська делегація на Генасамблеї ООН порадила Росії спочатку припинити агресію, повернути Крим та забратися з Донбасу, щоб мати хоча би моральне право коментувати ситуацію в Україні на міжнародній арені, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

Відповідна заява делегації, текст якої отримав у своє розпорядження Укрінформ, була озвучена на засіданні Генасамблеї напередодні, у відповідь на виступ глави МЗС Росії Сергія Лаврова.

"Росія чітко та ясно визнана ООН державою-окупантом частини української території і, як наслідок, стороною конфлікту. Визнана Генеральною Асамблеєю – найвищим представницьким органом Організації Об'єднаних Націй", - наголошується в заяві.

Через це агресор заслуговує на відповідне ставлення міжнародної спільноти.

"Зрештою, останнє, що потрібно Генеральній Асамблеї – це вступати з агресором у полеміку", - підкреслюється в документі.

Це означає, що "як окупаційна держава та сторона конфлікту Росія не має ні законного, ні морального права висловлюватися відносно України в цій залі, принаймні, поки вона не поверне Крим Україні, не залишить територію Донбасу і не заплатить сповна за свою агресію".

Українська делегація таким чином відреагувала на ряд висловлювань Сергія Лаврова, який неодноразово під час своїх виступів в ООН намагався звинуватити Київ у "нових вивертах", порушеннях Мінських угод, а Захід – у протектораті. Крім того, Лавров й намагався надалі нав'язувати міжнародній спільноті думку, що в Києві захопили владу "ультра-радикали", а конфлікт на Донбасі є "внутрішньоукраїнським".

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...