Втрачена спадщина: Один з найцікавіших замків України між двома світовими війнами (фотофакти)

На жаль, Невицький замок, як і більшість його родичів в Україні в ті часи виглядав краще, ніж у нас час. Хоча деякі реставраційні роботи все ж проводяться.

Невицький замок між двома світовими війнамиВідомий на всю країну Невицький замок під Ужгородом перебував у набагато кращому стані, ніж сьогодні. Архівні світлини у мережі Facebook оприлюднили користувачі спільноти Transcarpathian Heritage, повідомляють Патріоти України.

Світлини з чехословацького часопису "Letem svetem" датовані 1933 роком. На фото видно внутрішній двір та башню Невицького замку. У цей період часу Закарпаття перебувало під владою Чехословаччини, а вже через 6 років розпочалась Друга світова війна.

Історичні кадри: Невицький замок між двома світовими війнамиСучасний вигляд Невицького замкуДовідка: Невицький замок вперше згадується на початку XIV ст. як опорна база місцевого феодального бунту проти королівської влади Карла Роберта Анжу. У XIV ст. замок переходить до володінь роду графів Другетів, які будують на місці дерев'яного замку кам'яний. У 1644 році під час релігійних воєн трансільванський князь Юрій І Ракоці зруйнував замок.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...