Все далі від російського: Американська Holtec International планує запустити в Україні виробництво ядерних реакторів нового типу

Наразі розглядається можливість спільного виробництва малих модульних реакторів в Україні, яку можуть вибрати для реалізації проекту врівні з іншими можливими країнами - США, або Індії.

Holtec International: Holtec Asia Headquarters Pune, IndiaКерівництво міжнародної компанії Holtec International зараз розглядає можливість розширення своїх виробничих потужностей на території України для виготовлення сучасних і більш перспективних малих модульних реакторів для АЕС. Про це, як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, розповів в середу посол України в США Валерій Чалий, передають Патріоти України.

«Я могу сейчас сказать, но пока осторожно, что рассматривается возможность совместного производства малых модульных реакторов в Украине», — отметил дипломат после церемонии подписания в Вашингтоне между НАЭК «Энергоатом» и американской правительственной корпорацией OPIC соглашения о страховании политических рисков на сумму $ 250 млн.

По словам Чалого, президент Holtec International Крис Сингх, когда открыл подобное предприятие в штате Нью-Джерси, во время личной беседы отметил, что рассматривает возможность построения такого завода и в Украине.

«Президент Сингх выбрал фактически только три места в мире, где он хочет реализовать свой проект — это Индия, откуда он родом, это Соединенные Штаты, где работает его компания, и Украина», — отметил украинский дипломат.

Как подчеркнул Чалый, Украина «может стать производителем совсем другого технологического уровня в будущем», и проект Holtec о строительстве завода по изготовлению реакторов будет способствовать этому.

«Если говорить о перспективах, то речь идет о миллиардах долларов, которые Украина может получить в будущем», — отметил Чалый.

Малые модульные реакторы SMR-160, на производстве которых сейчас делает акцент компания Holtec International, считаются перспективным направлением в строительстве атомных электростанций. Они имеют повышенный уровень безопасности за счет отсутствия насосного, арматурного и другого оборудования, требующего внешнего электроснабжения.

К тому же, реакторы SMR-160 является маневренными и более дешевыми чем реакторы высокой мощности, могут строиться на небольших площадях и не требуют подведения мощных линий электропередач.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...