Вперше в Україні: Безкоштовна україномовна науково-популярна книжка для підлітків

Мету проекту автори визначають як створення україномовної книжки, яка заповнить порожнечу на національному ринку науково-популярної літератури для підлітків.

Мета проекту ЛакіБукс - створення україномовної книжки, яка заповнить порожнечу на національному ринку науково-популярної літератури для підлітківПерший всеукраїнський благодійний проект з видавництва і поширення науково-пізнавальних книжок для підлітків ЛакіБукс презентували на "Книжковому Арсеналі" 19 травня.

Співзасновниками проекту стали благодійний фонд "Я майбутнє України" та IT-компанія Lucky Labs. Мету проекту автори визначають як "інтелектуальну українізацію", себто створення україномовної книжки, яка заповнить порожнечу на національному ринку науково-популярної літератури для підлітків.

"Ми з'ясували, що сьогодні в Україні видавати науково-популярну літературу непросто, – розповідає Марта Левченко, керівник благодійного фонду "Я майбутнє України". – Видавництва не можуть працювати у збиток, а хороша, яскрава книжка досить високовартісна. Гарна література не всім батькам по кишені. Тож ми вирішили посприяти появі таких книжок власними зусиллями". Антон Іванов, представник компанії Lucky Labs, зазначив: "Ми хочемо допомагати появі українських Ілонів Масків. ЛакіБукс – це не енциклопедична література, а сучасні книжки наукового змісту та прикладного спрямування. Виклад буде цікавим і нестандартним, доступним і без зайвих повчань, з яскравою інфографікою та інтерактивом. І все це – українською мовою!".
Член Ради експертів проекту, знаменитий музикант Олег Скрипка, вважає: "Слава Богу, сьогодні можна точно сказати, що в нас є бум дитячої літератури. Є певні видавництва, які зробили дуже багато, і вже протягом десятків років роблять. В мене двоє хлопців, вони теж цікавляться всілякими новинками. Наш дім забитий дитячими книжками високої якості, деякі з цих книжок є навіть одними з найкращих в світі. Я бажаю, щоб наш проект теж був найкращий в світі, щоб ми задавали тон в світі такої підліткової літератури. І, можливо, наші видання спонукатимуть якісь винаходи, що вирішать багато проблем: забрудення, здоров'я і тому подібне. І назва класна: "lucky books" – це щаслива книжка. Тому все буде класно!".
Мета проекту ЛакіБукс - створення україномовної книжки, яка заповнить порожнечу на національному ринку науково-популярної літератури для підлітків
Інший член Ради експертів, дитячий психолог Євген Мірошніченко, відзначив, що вірить, що книжки ЛакіБукс будуть дуже цілісними, залучатимуть до читання, ставитимуть цілі, даватимуть конкретні інструменти, як взаємодіяти в цьому складному світі, куди рухатися, про що говорити.
Мета проекту ЛакіБукс - створення україномовної книжки, яка заповнить порожнечу на національному ринку науково-популярної літератури для підлітків

Мета проекту ЛакіБукс - створення україномовної книжки, яка заповнить порожнечу на національному ринку науково-популярної літератури для підлітківПід час презентації було проанонсовано першу книжку, що вийде в рамках проекту – від майстра дитячого нон-фікшену Дмитра Кузьменка, відомого як Кузько Кузякін ("Біла трішки чорна-пречорна книжка", "Зубасті задачки" та ін.). Книжка нестандартно розповідатиме про математику у повсякденному житті, і вийде у видавництві "Темпора" восени.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...