"Влада має проявити політичну волю і запровадити воєнний стан", - Ярош

Проявлення політичної волі і запровадження воєнного стану необхідне, щоб виграти війну з РФ на Донбасі, вважає Дмитро Ярош.

Україна досі не запровадила воєнний стан у країні, оскільки це суперечить інтересам олігархів. Таку думку висловив позафракційний народний депутат Дмитро Ярош, у минулому – керівник організації "Правий сектор".

"Запровадження воєнного стану в Україні є актуальним, поки в країні йде війна. Я думаю, що його незапровадження залежить від інтересів олігархів, їм він передусім не потрібен, воєнний стан. Тому його й не ухвалюють", – заявив він.

Нардеп підкреслив, що перемогти у війні без мобілізації всіх ресурсів неможливо.

"Тим паче з Російською імперією, всі говорять, наскільки вона потужна. Наскільки там велика армія, більше техніки, ракетного озброєння, авіації і так далі", – зазначив Ярош.

Водночас він додав, що історичний досвід підказує, що величезні імперії неодноразово програвали у війнах з маленькими державами.

"Це й Афганістан, який кого тільки не перемолов, і Фінляндія, яка зупинила величезний Радянський союз. Таких прикладів дуже багато. Тому якщо б ми мобілізували державу, війну було б давно завершено", – заявив нардеп.

Ярош наголосив, що впевнений у можливості перемоги на Донбасі.

"Ми ж заходили в Донецьк. "Айдар" просувався до середини Луганська. Потім накази надходили відійти, зупинитися і так далі. Не секрет, що зараз у частинах і підрозділах ВСУ величезний некомплект особового складу, не думаю, що я розкриваю військову таємницю... А ударне формування неможливо створити, маючи некомплект у військових частинах", – продовжив він.

Нардеп зазначив, що влада постійно говорить, що Україна не може перемогти у війні, і це ретранслюється на армію.

"Солдат в окопі знає, що він не може виграти цю війну, тому чекає дембеля або закінчення контракту... Якщо ввести воєнний стан, якщо проявити політичну волю, ми посилимо навіть політико-дипломатичний тиск на ворога", – підсумував він.

Збройний конфлікт на сході України розпочався у квітні 2014 року. Бойові дії точаться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Запровадити воєнний стан 6 лютого 2017 року закликала лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко. Нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко заявила, що введення воєнного стану в Україні можливе за умови тривалого загострення ситуації на Донбасі, загрози екологічній та гуманітарній безпеці, а також "серйозного наміру наступати" президента РФ Володимира Путіна. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що не виключає можливості введення воєнного стану в разі загострення ситуації на Донбасі.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...