"Війна зробила з мене чоловіка": 20-річний боєць ООС про те, чому подався на фронт

Юнак на війні з 18 років, за ці роки навчився тільки воювати,, як він сам вважає.

Боєць 22-ї Резервної сотні, яка воює у складі 3-ї Окремої Стрілецької Роти Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» - Друг "Чернігів" - розповів про те, як став націоналістом і прийняв рішення захищати свою Батьківщину, передають Патріоти України.

Другу «Чернігову» лише 20, але війна зробила з нього справжнього чоловіка. Він впевнений у собі, не припиняє самовдосконалюватись і швидко навчається. Один із не багатьох, на кого Командир сотні може покластися і довіритися. Заслужив повагу не пустими розмовами, а діями. Щирий і усміхнений, із задоволенням розповів про свій життєвий шлях.

- Коли ти приєднався до лав 22-ї Резервної сотні? Чому саме вирішив приєднатися до ДУК, а не підписати контракт із ЗСУ?

- Прийшов 16 липня 2016 року. На мою думку, ДУК діє в інтересах народу, а офіційні структури діють в інтересах влади.

- Розкажи про своє життя до війни, де навчався і чим займався?

- До Революції Гідності, я був геть аполітичним, як і здебільшого мої однолітки. Події 2014 року змінили мої погляди. Я почав цікавитися справжньою історією своєї країни та націоналістичною ідеологією. Коли почалася війна, моя сім'я регулярно допомагала нашим бійцям, бо багато друзів моїх батьків поїхали на фронт. І я вирішив для себе, що як тільки мені виповниться 18 років, я також поїду на неоголошену війну, щоби захищати свою націю. Навчався в Чернігівському Політехнічному Університеті на спеціальності Управління інформаційної безпеки.

- Чи продовжуєш досі навчання і чи допомогли твої знання у військовій справі?

- Наразі не навчаюся. Для мене навчання закінчилося після ситуації із академічною відпусткою. Доцент кафедри відмовила мені, коли дізналася, що я маю намір поїхати на війну. Деякі викладачі і одногрупники теж були категорично проти. Та і набуті знання не знадобилися мені на війні.

- Як змінилось твоє життя за два роки?

- Після того, як я прийшов у ДУК, моє життя тільки почалося (сміється). Я набрався найціннішого досвіду і дізнався, що таке справжні друзі.

- Як мені відомо, ти - парамедик. Де ти навчився надавати медичну допомогу і чи застосовував знання на практиці?

- Проходив вишколи в Управлінні Медицини та Реабілітації ДУК ПС (наразі Медичне Управління 3-ї Окремої Стрілецької Роти). Знання застосовував, але не на фронті, а в Чернігові. Повертаючись додому, став свідком ДТП і надавав допомогу постраждалим.

- Доречі, чому твоє псевдо "Чернігів"?

- Випадковий збіг обставин, насправді. Вже перебуваючи на базі, досі не мав псевдо. А як виявилось, що Яриків, Ярів, Ярих - достатньо. Ну, так і вирішили, що, якщо з Чернігова, то і псевдо таке.

- Чи проходив ти вишколи, готуючись піти на війну? Адже ти здібний боєць і командир покладає на тебе обов'язки інструктора?

- Всі мої знання і навички я здобув вже перебуваючи на фронті. Багато займався самоосвітою, дивився навчальні відео, читав відповідну літературу, самостійно практикувався в тих знаннях, які мене цікавили. Також переймав досвід побратимів.

- Як ти плануєш реалізувати себе після закінчення війни?

- Я перебуваю на війні з 18 років, за ці роки я навчився тільки воювати. Тому планую і реалізувати себе в цьому напрямку. Хочу пройти курси в ESA і започаткувати свою власну справу.

- Чи плануєш ти створити сім'ю? І яка вона має бути?

- Тільки після закінчення війни. Вже надивився на воїнів-героїв, яких, після того як знайдуть свою половинку, вже годі витягнути з домашньої рутини. Їх уже не хвилює війна, а тільки те, як заробити своїй коханій гроші на забаганки. Тому - або після війни, або дівчину, яка буде розуміти мою позицію, та підтримувати ідею УССД.

- Зараз ти приїхав на відпочинок, чим плануєш займатися?

- Дуже багато роботи в осередку. Вишколи, акції, агітація. Ми ніколи не відпочиваємо, завжди чимось зайняті. Адже боротьба не знає слова "відпустка".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...