Війна в Сирії може перекинутися на одну з сусідніх країн, - експерт

Таку думку висловив експерт-міжнародник, старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Каракуц.

Андрій Каракуц, старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень/ фото radiosvoboda.orgНезабаром конфлікт в Сирії може перекинутися на сусідню державу Ліван, вважає експерт. Про це він заявив у коментарі "Обозревателю" , передають Патріоти України.

"Швидше за все, скоро цей конфлікт перекинеться на Ліван. Це сусідня країна, яка дуже тісно пов'язана з Сирією", - сказав міжнародник.

На думку експерта, в цій країні зіткнуться інтереси Ірану та Ізраїлю.

"Іран хоче закріпити за собою коридор від своїх кордонів до Середземного моря. Ізраїль спробує цього не допустити, що може привести до збройного конфлікту", - зазначив Каракуц.

7 лютого стало відомо про загибель понад двісті росіян в районі Дайрі-ер-Заура в Сирії.

За даними ЗМІ, росіяни їхали на позицію для штурму з безліччю техніки і метою зайняти нафтопереробний завод, коли їх атакувала авіація коаліції США .

14 лютого з'явилась інформація, що цю атаку міг схвалити президент РФ Володимир Путін.


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...