Відразу після Хеллоуїна: Моторошний астероїд у формі черепа наближатиметься до Землі

За підрахунками вчених астероїд 2015 TB145 буде наближатися так до Землі ще 105 разів.

Астероїд, який під певних освітленням нагадує людський череп, пролетить повз Землю відразу після Хеллоуїна. Офіційно він називається 2015 TB145 і являє собою так звану «мертву комету», яка втратила більшу частину свого льоду і газів, говориться на вебсайті NASA , інформують Патріоти України.

Це зображення було створено з використанням радарних даних, зібраних Національною науково-дослідною установою в обсерваторії Arecibo 1000 метрів (305 метрів) у Пуерто-Рико. Шість радарних зображень, використовуваних у анімації, було знято 30 жовтня 2015 року, а роздільна здатність зображення становить 25 футів (7,5 метра) на піксель. Фото: NAIC-Arecibo / NSF

Астероїд вперше пролетів повз Землю на Хеллоуїн-2015 року, тоді НАСА і назвали його «Великим гарбузом». Тоді астероїд пролетів повз Землю на відстані всього 482 803 кілометрів. Для порівняння, середня відстань між Землею і Місяцем становить 384 кілометри.

За підрахунками вчених 2015 TB145 буде наближатися так до Землі ще 105 разів. За словами вчених, діаметр космічної скелі близько 700 метрів.

Asteroid 2015 TB145. Ці перші зображення радарів від Обсерваторії Arecibo на 1000 футів (305 метрів) у Національному науковому фонді в Пуерто-Ріко вказують, що навколо Землі об'єкт сферичний і приблизно 2000 метрів в діаметрі. Радіолокаційні зображення були зняті 30 жовтня 2015 року, а роздільна здатність зображення - 25 футів (7,5 метра) на піксель. Кредити: NAIC-Arecibo / NSFАстероїд 2015 TB145 був відкритий 10 жовтня 2015 р. На базі Pan-STARRS-1 (панорамний оглядовий телескоп та швидкий відгук) університету Гаваї на Халеакалі, штат Мауі, частина спостережень об'єктів поблизу Землі (NEOO), що фінансується НАСА. Програма Наступного разу астероїд буде в районі Землі у вересні 2018 року, коли він зробить далекий прохід приблизно на 24 мільйони миль (38 мільйонів кілометрів), або близько чверті відстані між Землею та Сходом.

Радар є потужною технікою для вивчення розміру, форми, обертання, властивостей поверхні та шорсткості поверхні астероїдів, а також для поліпшення розрахунку орбіти астероїдів. Радарні вимірювання відстаней та швидкостей астероїдів часто дозволяють обчислювати орбіти астероїдів набагато далі в майбутнє.

Лабораторія реактивного руху NASA, Пасадена, штат Каліфорнія, організовує Центр навколоземних досліджень об'єктів для спостереження за навколоземним об'єктом NASA в рамках дирекції наукової місії агентства.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...