Відомий український кулінар-реформатор Євген Клопотенко розповів підписникам про тижневий досвід вегетаріанства, передають Патріоти України. Своїми спостереженнями він поділився на особистій сторінці в Instagram.
"Я це все затіяв із чистого егоїзму. Хотів зрозуміти, де моя межа. Обмежити себе, щоб помітити більше і спробувати ту їжу, яку обходив стороною через власні забобони", — написав Клопотенко.
За його словами, перше, що він помітив — це те, що він зовсім не наїдався, був голодний і постійно думав про їжу.
"У якийсь момент мозок увімкнув захисні механізми, щоб я не зійшов із розуму і почав мені говорити: "Чуваче, все добре. Ти відчуваєш себе краще, ніж раніше". Але це все омана. Насправді, я відчував себе так само", — поділився Євген.
Крім цього, кулінар зазначив, що йому довелося переучувати себе бачити в овочах не тільки гарнір, але й основну страву.
"Було складно, але мені вдалося перевчити себе й побачити в овочах величезний потенціал. Придумав безліч крутих поєднань і рецептів. Зрозумів, що овочів мені потрібно їсти більше", — додав Клопотенко.
Також кулінар підсумував, що завдяки вегетаріанству він поміняв своє ставлення до їжі. Але жити за цими правилами він не зможе, адже тоді безмежний світ їжі для нього перетвориться у тісне місто.
За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...
Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...