В'ятрович назвав ймовірного замовника нападів на нього - це широковідома персона

Правоохоронні органи не квапляться об'єднувати всі факти вандалізму, які мали місце з початку поточного року, в єдине провадження, зазначає Голова Інституту національної пам'яті .

Історик Володимир В'ятрович

Голова Інституту національної пам'яті зазначив, що правоохоронні органи не квапляться об'єднувати всі факти вандалізму, які мали місце з початку поточного року, в єдине провадження.

На будівлю Інституту національної пам'яті та його керівника Володимира В'ятровича останнім часом почастішали напади. В інтерв'ю для сайту історик "24" висловив обурення щодо бездіяльності правохоронних органів та припустив, хто би міг бути організатором подібних акцій.

"Я не працівник правоохоронних органів, щоб знати, хто за всім цим стоїть. Ми вчасно інформували правоохоронців про всі інциденти: про напад на мене, про спроби спалити двері в Інституті, про обливання їх кров'ю, про розбиті вікна, про похоронний вінок на моє ім'я тощо. Інформували про це і поліцію, і Службу безпеки України, але, на жаль, жодної серйозної офіційної відповіді не надходило", – сказав він.

Що мене турбує в цій ситуації? Те, що поліція повідомила: вона сприймає напади як окремі хуліганські атаки і не бачить зв'язку між ними. Відповідно, не бачить й підстав об'єднувати це в одну справу,
– додав В'ятрович.

"Якщо розглядати окремо одне якесь вибите вікно, то це дійсно виглядає як хуліганський вчинок. Але це якщо не брати до уваги, що перед тим були випалені двері, а перед тим – облиті кров'ю двері, а перед тим – напад на мене. Здається, тут просто таки напрошується зв'язок між всіма цими подіями, і якщо все це об'єднати, то стане очевидно, що мова йде не просто про якісь хуліганські дії, а про спроби залякати співробітників Інституту", – каже він.

Голова Інституту нацпам'яті також вважає, що всі напади зумовлені декомунізацією – одним з основних напрямів роботи цієї установи. Він також не виключає, що одним із безпосередніх замовників подібних нападів може бути Віктор Медведчук.

Джерело: 24 Канал

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...