В Україні загострилася війна за лосів: Екологи наполягають на занесенні їх до Червоної книги (відео)

За даними екологів, сохатих в українських лісах критично поменшало, і їх треба заносити до Червоної книги. Популяція цього виду тварин в країні налічує від 2 до 6 тис. особин і є значно меншою, порівняно із сусідніми Білоруссю та Польщею.
Браконьєри знищили родину лосів / Фото УНИАНВійна за лосів загострилася на початку цього року, коли на Чернігівщині браконьєри розстріляли цілу сім'ю сохатих, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН .
Під загрозою опинилося відкриття сезону полювання на ссавців. І все - через лосів.

За даними екологів, сохатих в українських лісах критично поменшало, і їх треба заносити до Червоної книги. Міністерство екології не погоджує ліміти на відстріл дичини, через це в мисливських господарствах немає клієнтів, й вони бідують.

Ліміти мають погоджувати в Мінекології, а там стали на захист лосів. Їх залишилося занадто мало - від 1 тис. до 2 тис. У мисливців та лісників своя статистика: вони нарахували аж 6 тис. лосів.

Екологи офіційній статистиці не вірять: мисливські господарства просто заробляють гроші - за одну вбиту тварину від 30 до 40 тис. грн.

У січні цього року у Ніжинському районі Чернігівщини браконьєри розстріляли родину лосів, але поки їх не притягнуто до відповідальності. Було відкрито провадження, однак пізніше його закрили й поновили після резонансу у ЗМІ. Після цього випадку в Україні заборонили полювання на лосів на 25 років. Популяція цього виду тварин в країні налічує від 2 до 6 тис. особин і є значно меншою, порівняно із сусідніми Білоруссю та Польщею.

Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

За тиждень у християн східного обряду Великдень! Що дозволяється робити у Вербну неділю і чого не бажано

неділя, 9 квітень 2023, 8:18

За тиждень до Великодня, також у неділю, віруючі йдуть до церкви святити гілочки верби і приносять їх додому для захисту оселі, родинного добробуту та здоров'я рідних. Цей день називають Входом Господнім у Єрусалим, Вербною неділею, "шутковою" або "кві...

З архіву ПУ. Неймовірне нахабство: Путін привласнив собі історію України

середа, 27 липень 2022, 23:55

Кривавий диктатор відкрито збрехав, що хрещення Русі нібито стало відправною точкою розвитку російської державності "забувши", що під час хрещення Русі в Києві в 988 році не існувало навіть Москви. Глава Кремля 28 липня 2018 року заявив, що хрещення Ру...